Deși a suferit o accidentare gravă, noul atacant al găzarilor, Marius Coman, este foarte optimist. El speră să revină pe teren și în avanposturi, „mult mai puternic”, cel târziu în luna septembrie! A fost semnat urgent Simon Măzărache, aflat deja la pregătiri

Dragos Trestioreanu -

Deși a suferit o accidentare gravă, noul atacant al găzarilor, Marius Coman, este foarte optimist. El speră să revină pe teren și în avanposturi, „mult mai puternic”, cel târziu în luna septembrie! A fost semnat urgent Simon Măzărache, aflat deja la pregătiri

Potrivit siteului oficial al ACS Petrolul ’52 Ploiești – titulatura permisă, din 19 iunie 2021, odată cu expirarea termenului de valabilitate al mărcilor adjudecate de la Primăria Ploiești, în vara lui 2017 -, accidentarea lui Marius Coman (foto sus, în prim-plan), noul atacant al clubului găzarilor, mai exact luxație de șold, în partea stângă, a fost urmată de transportul imediat al fotbalistului la spital, acolo unde i s-a acordat primul ajutor, după care i s-a recomandat șederea la pat, vreme de trei săptămâni. Însă, perioada de recuperare va fi cu mult mai lungă, după aproape o lună de la accidentare, și va depinde, în mare măsurî, de puterea lui de a-și reveni. Cu toate acestea, Marius este foarte optimist că va reveni pe teren și în atacul Petrolul ’52 „mult mai puternic”, potrivit www.liga2.prosport.ro.

Ba mai mult, conform aceluiași site, Marius Coman a declarat că, „dacă totul decurge bine, pe la sfârșitul lunii septembrie sunt pe teren”! Optimismul robust este foarte bun pentru moralul unui jucător în cazul unei accidentări serioase, cum este și cea de față, mai ales în condițiile unei recuperări ce poate dura luni bune, în cel mai rău caz, chiar și până la 12, nu numai până la trei! S-ar părea că, pentru a-l substitui cât mai repede pe Coman, a cărui absență, ca timp de recuperare, nu poate fi estimată perfect, s-a procedat la semnarea urgentă a unui contract, tot întins pe doi ani, cu Simon Măzărache (foto, în stânga, alături de directorul sportiv Claudiu Tudor), ultima oară la Farul Constanța. Un club care și-a anunțat astăzi, 21 iunie 2021, fuziunea cu Viitorul Constanța, noua echipă urmând a fi antrenată de Gheorghe Hagi și făcând deja trei transferuri, portarul Marian Aioani (de la Chindia Târgoviște), fundașul central Ionuț Larie (ex-Gaz Metan Mediaș) și atacantul Adrian Petre ( de la UTA Arad).

Reamintesc că Măzărache a venit la Ploiești încă de la debutul pregătirilor pentru8 următorul sezon, participând la primul antrenament din data de 14 iunie, de pe arena Ilie Oană, sub comanda lui Nicolae Constantin. Antrenor principal care și-l dorise foarte mult pe Marius, iar acesta din urmând punând chiar condiția semnării unui angajament cu ACS Petrolul ’52 de prezența pe banca tehnică a tehnicianului prahovean, pe care îl avuse în aceeași funcție la Fotbal Comuna Recea, ultimul club al maramureșeanului. Echipa prezidată executiv de către Costel Lazăr s-a despărțit, în perioada de vacanță dintre campionate, de atacanții Sergiu Arnăutu (revenit la Concordia Chiajna, după împrumutul la Petrolul), Valentin Balint (ajuns la aceeași grupare pregătită de Claudiu Niculescu) și Vasile Buhăescu (foto jos, în echipamentul noii echipe ale sale, CSA Steaua București, la care a fost anunțat astăzi, 21 iunie, de www.liga2.prosport.ro, ca fiind adus de Daniel Oprița, fost coechipier de la… SC FC Petrolul și ex-jucător la Juventus București).

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro