Cu transferurile blocate, FC Petrolul tot aduce jucători, ultimul prezentat: un portar austriac din Bundesliga! Fără drept de joc, însă, ca și fundașul central Mathaus. Veste bună: la meciul cu Farul, lovitura de începere o va da campionul din 1966 Sandu Boc!

Dragos Trestioreanu -

Cu transferurile blocate, FC Petrolul tot aduce jucători, ultimul prezentat: un portar austriac din Bundesliga! Fără drept de joc, însă, ca și fundașul central Mathaus. Veste bună: la meciul cu Farul, lovitura de începere o va da campionul din 1966 Sandu Boc!

După cum se știe deja, din cauza neachitării unei restanțe salariale în sumă de circa 46.000 de euro, scadentă la 26 august 2022, către fostul internațional albanez Armando Vajushi, UEFA a blocat transferurile de fotbaliști ale FC Petrolul Ploiești, până la stingerea integrală a datoriei. Din acest motiv, deși s-a scurs și perioada de recurs de cinci zile a declarării – de către Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, din cadrul FRF – statutului de jucător liber de contract, fundașul central din Insulele Capului Verde Félix Mathaus Lima Santos nu a putut fi încă legitimat de clubul găzarilor.

În aceeași situație, se află și ultimul înregimentat în lotul „lupilor, portarul austriac Andreas Leitner (foto sus și în mijloc, alături de directorul sportiv Claudiu Tudor și de președintele executiv Costel Lazăr; 28 de ani, 1,84 metri), sosit de la Admira Wacker. Adică, o grupare celebră a Bundesligii austriece, ale cărei buturi Leitner le-a apărat vreme de șase ani, în ultimii trei fiindu-i și căpitan. Numai retrogradarea din vară a Admirei l-a determinat pe apărătorul buturilor – unul care se înscrie în „plaja de înălțime” a altor doi viitori colegi de post, Sebastian Moroz și Andrei Jercălău – să părăsească țara natrală și să accepte oferta Petrolului. Dacă nu există speranțe însă ca Mathaus și Leitner să fie buni de joc pentru meciul de mâine, 16 septembrie, ora 21.00, de pe arena Ilie Oană, cu FCV Farul Constanța, în schimb – potrivit declarației făcute pentru www. gazetaph.ro de directorul sportiv al Petrolului și, totodată, fostul căpitan al acestei echipe, Claudiu Tudor – cei doi vor fi legitimați săptămâna viitoare. Semn că datoria mai sus-menționată ar putea fi achitată până atunci.

Ca o veste bună, potrivit unui site local, www.prahovabusiness.ro, lovitura de începere onorifică a mult așteptatului duel oficial din etapa a XI-a a campioantului Superligii, dintre FC Petrolul și FCV Farul, va fi dată de unul dintre tot mai puținii supraviețuitori ai ultimei formații campioane a a clubului fanion al Ploieștilor și Prahovei, bihoreanul din Vașcău Alexandru Boc (foto jos). Un fotbalist adus de tânăr la Petrolul de către fostul mare antrenor care dă și numele stadionului pe care se va desfășura confruntarea de dinaintea week-end-ului, Ilie Oană. Sandu Boc a fost folosit inițial la trupele de juniori și de tineret-rezerve. A început ca atacant, dar lipsa de prolificitate la buturilr adverse l-a determinat pe excelentul tehnician să-i dea o ultimă șansă, așa cum i-a și promis: l-a coborît în linia defensivă, ca fundaș central. A fost vorba despre o decizie de senzație, fotbalul autohton câștigând astfel unul dintre cei mai talentați și eleganți apărători. Ajuns și observator al LPF, având și o funcție în cadrul celui manageriat de Dumitru Dragomir, fostul petrolist Boc a fost foarte ocupat. Astfel că ajungea pe la Ploiești mai degrabă ca oficial, decât ca… ex-petrolist. O va face acum, după foarte multă vreme, el absentând, de altfel, și de la ultima sărbătorire a marii victorii din 1966, în dauna campioanei campioanei mondiale, Liverpool FC. Una căreia Alexandru Boc i-a și marcat un gol în returul de pe vechiul stadion, la victoria cu 3-1! Și prezența lui va fi încă un motiv – în afara întâlnirii cu liderul condus cu măiestrie în acest sezon de Gheo0rghe Hagi – pentru un alt sold-out pe „Ilie Oană”, după cel din meciul contra Rapidului. Haideți să vedem, totuși, ce va fi!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.prahovabusiness.ro