Gazeta de Prahova

Detaliile intervenţiei din gara Breaza Nord

Fără categorie

Redactia

Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit, marţi seară, în gara Breaza Nord, unde dintr-un vagon încărcat cu azotat de amoniu al unui marfar ieșea fum.

Între timp, 56 de oameni au fost evacuaţi şi transportati la sala de sport din oraş.
Zona a fost evacuată pe o rază de aproximativ un kilometru.
Garnitura care transporta azotat de amoniu este formată din 26 de vagoane şi plecase de la Târgu Mureş, cu destinaţia Ploieşti Triaj.

Peste 70 de pompieri au depus eforturi susținute pentru stingerea incendiului. In sprijinul acestora a fost dislocat si un echipaj de salvatori cu o autospeciala de stingere din cadrul ISU Brasov.

De asemenea, mai multe mijloace de transport au fost deplasate la fata locului pentru a prelua persoanele evacuate din zona si a le conduce in spatii puse la dispozitie de catre autoritatile locale.

Echipajele de pompieri acționează în continuare pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunității precum și pentru tractarea garniturii intr-o zona de siguranta.
O intervenție extrem de dificilă cu un gard de risc foarte mare dar care s-a finalizat în conditii de siguranta pentru echipaje si populatie.

foto şi text: ISU Prahova

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline