Detașare neașteptată a unui fotbalist de la Petrolul tot în Liga a II-a! Atacantul Sory Diarra va evolua, până la finele sezonului, la Unirea Slobozia, sub comanda lui Adrian Mihalcea!

Dragos Trestioreanu -

Detașare neașteptată a unui fotbalist de la Petrolul tot în Liga a II-a! Atacantul Sory Diarra va evolua, până la finele sezonului, la Unirea Slobozia, sub comanda lui Adrian Mihalcea!

Deși nu se afla pe lista „indezirabililor” Petrolului Ploiești, pe care mai sunt încă Joeri Poelmans, Mihai Nițescu și Bryan Mendoza, atacantul – care poate juca și în benzi – Sory Ibrahim Diarra (20 de ani, 1,87 metri), originar din Republica Mali, a fost împrumutat până la finele sezonului în curs. De fapt, de luni, 25 ianuarie și până pe 30 iunie 2021, el va fi jucătorul Unirii Slobozia (Liga a II-a)! Adus în vară de la Ceahlăul Piatra Neamț, cel despre care se specula că ar fi feblețea lui Viorel Moldova, antrenorul principal al „lupilor”, a debutat ceva mai timid, având nevoie de câteva meciuri pentru a-și dovedi valoarea și talentul. Asta chiar dacă a reușit să marcheze destul de repede, în partida câștigată cu 5-0 în dauna Ripensiei Timișoara, pe arena Ilie Oană.

În primul meci amical din acest an al ploieștenilor, cel de la Izvorani, de pe teren sintetic, în compania unei divizionare C prahovene, CSO Plopeni, scor: 7-0, Diarra a reușit să puncteze pentru 4-0, închizând astfel tabela la pauză. A evoluat atunci 45 de minute, deoarece Moldovan a procedat la schimbarea liniilor, în mod firesc. Apoi, pe www.fcpetrolul.ro, s-a anunțat că  africanul urma să nu facă deplasarea în cantonamentul de la Săcele, cu partide amicale la Tărlungeni, tot pe teren sintetic, explicația fiind contractarea unei întinderi musculare, în testul cu plopenarii! Probabil că recuperat deja, Sory nu a mai luat astfel drumul zonei Brașovului, ci pe cel al Sloboziei, fiind prezentat oficial luni, 25 ianuarie, la Unirea, de către președintele executiv al acesteia, Ilie Lemnaru (foto sus), și de noul antrenor principal Adrian Mihalcea (foto jos).

De subliniat că Sory Ibrahim Diarra a fost adus în România de către un agent FIFA moldovean de peste Prut, Marin Mitran, cel care colaborează în țara noastră cu un fost golgheter al primei divizii autohtone, Adrian Câmpeanu. Ei sunt recunoscuți în zona Neamț și Suceava pentru jucătorii aduși, cu precădere din Africa, la Ceahlăul și la Șomuz Fălticeni. De altfel, în probe, iarna aceasta, la Unirea Slobozia, tot pe filiera „Mitran&Câmpeanu”, a fost adus un mijlocaș ofesniv, care poate juca și atacant retras, Christ Nkama Afalna (22 de ani), originar din Camerun. Trecând testele, Afalna va fi coechipier, de-acum și până la vară, cel puțin, cu ex-petrolistul Diarra. Aflat în relații foarte bune de colaborare cu Mitran, ex-președinte ale Ceahlăului, șeful executivului Unirii, Ilie Lemnaru, un adevărat manager având rezultate bune, până la un moment dat, cu echipa din Slobozia, fără a dispune de mulți bani, a reușit să semneze contracte cu primii doi străini din istoria clubului. Într-un material amplu și interesant, din www.liga2.prosport.ro, se menționează că, până la finele anului trecut, erau numai două combatante din Liga a II-a fără a avea în lot fotbaliști din afara țării noastre. De-acum, a rămas numai una: CSM Slatina! În unicul tur al sezonului regular, chiar la ultimul meci oficial al anului, în 2020, Petrolul a câștigat la Slobozia cu scorul de 3-0. Pesemne că, uitându-se pe clasamentul de-atunci, oficialii clubului găzarilor s-au gândit că un nou meci direct, în actualul sezon, între cele două echipe nu ar mai fi posibil, iar astfel au fost de acord cu detașarea malianului la colega de eșalon!

Foto: Facebook Unirea Slobozia și www.fcpetrolul.ro