DEȚINĂTORII DE CÂINI, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR

Daniel Dimache -

DEȚINĂTORII DE CÂINI, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR

 

La data de 9 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au organizat și desfășurat o campanie de informare a cetățenilor privind obligațiile ce le revin proprietarilor/deținătorilor de animale de companie, fiind vizate 7 parcuri din municipiul Ploiești.

Astfel, polițiștii au atras atenția proprietarilor de animale, să fie responsabili față de acestea, pentru a nu crea evenimente sau pagube și a se bucura de beneficiile deținerii animalelor.

Publicitate

Totodată, polițiștii Biroului pentru Siguranța Animalelor Prahova au recomandat tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane.

Din punct de vedere al răspunderii legale, proprietarii sau deținătorii temporari sunt obligați să ia toate măsurile pentru prevenirea atacului canin, nerespectarea acestui aspect putând fi sancționată contravențional, sau putând chiar întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni.

De asemenea, deținerea unui câine, și a oricărui animal, de altfel, implică deopotrivă ca omul să fie responsabil, iar actele de cruzime, rănirea, schingiuirea, omorârea fără drept, dar chiar și lipsirea de supraveghere și lipsa de îngrijire față de animalul deținut poate, de asemenea, să întrunească elemente constitutive ale unei infracțiuni.

Polițiștii prahoveni vor continua activitățile de informare privind protecția animalelor, precum și regimul de deținere al câinilor.