Deţinut condamnat la 12 ani de închisoare pentru tâlhărie, evadat de la secția exterioară  Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești

Redactia -

Deţinut condamnat la 12 ani de închisoare pentru tâlhărie, evadat de la secția exterioară  Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești

Update: În completarea informării  inițiale, aducem la cunoștința  opiniei publice faptul că efective suplimentare ale poliției penitenciare din unitățile învecinate contribuie la activitățile specifice de capturare a evadatului.

Totodată facem precizarea că acțiunea se află sub coordonarea  directorului de unitate și a șefului Serviciului Siguranță din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Menţionăm că, părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani, informează Penitenciarul Ploieşti.

 

„Vineri, 19.05.2023, în jurul orei 17:35, s-a constatat că deţinutul D.C., în vârstă de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, clasificat în regim deschis a părăsit neautorizat  prin escaladarea gradului împrejmuitor secția exterioară  Movila Vulpii a  Penitenciarului Ploiești. 
         

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judetean de Poliție Prahova și  Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova.

        Menţionăm că, părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

       Deţinutul are înălţimea de 1,67 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă rotundă, ten deschis, frunte mijlocie, nas frânt jos, gură mijlocie, barbie normală păr șaten,nu poartă mustață, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta șapcă roșie, pantaloni crem și vestă culoare închisă.

      Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Ploiești , la numerele 0244.526.834 sau 0244/526.325″, informează Penitenciarul Ploieşti.