Dezbatere pe tema oportunității unui program „After-school” în Ploieşti

Redactia -

Dezbatere pe tema oportunității unui program  „After-school” în Ploieşti

La inițiativa primarului Adrian Dobre, Primăria Municipiului Ploiești organizează, în data de 16.02.2017, ora 17.00, la Sala de 200 din Palatul Administrativ, o dezbatere referitoare la programul “Școala după școală”. La întâlnire vor participa reprezentanți ai Asociațiilor Părinților din toate cele 20 de școli, două colegii și un liceu, care organizează cursuri gimnaziale în Ploiești.

Prin intermediul discuțiilor cu reprezentanții părinților celor 9.630 de elevi, municipalitatea încearcă să identifice soluții concrete pentru organizarea, începând cu anul școlar viitor, a unui program After School adresat tuturor elevilor din Ploiești.

Deși învățământul primar este organizat, coordonat și controlat de Inspectoratul Școlar al Județului Prahova, primăria a luat decizia de a se implica în rezolvarea acestei probleme, ca urmare a unui număr foarte mare de solicitări primite din partea părinților.

Așa cum am anunțat în repetate rânduri, copiii se află în centrul atenției mele ca primar al Ploieștiului. Teme precum educația, siguranța și sănătatea lor au fost încontinuu ignorate în dezbaterea publică și este cazul ca acest lucru să se schimbe fundamental. Copiii reprezintă viitorul comunității noastre și ei trebuie să se bucure de atenția pe care o merită din partea oricărei autorități.De câte ori am deschis discuția despre măsuri de modernizare a sistemului de învățământ din Ploiești, m-am lovit de o incredibilă opoziție la schimbare din parte Inspectoratului Școlar.Am luat decizia organizării acestor dezbateri, tocmai pentru a încerca să trezesc din amorțeală instituții anchilozate, care, invariabil, aleg să ignore problemele comunității noastre, în loc să caute soluții pentru rezolvarea lor”, a declarat primarul Adrian Dobre.