Dezinsecție în Ploiești, în perioada 19 – 30 iulie

Daniel Dimache -

Dezinsecție în Ploiești, în perioada 19 – 30 iulie

Primăria municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, derulează, începând de astăzi, servicii de dezinsecție – combatere țânțari și căpușe, pe suprafața domeniului public al municipiului Ploiești, implicit în parcuri, spații verzi, etc.

 Activitățile se vor desfășura până în data de 30 iulie 2021, operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. urmând să utilizeze pentru aceste servicii următoarele produse:

  • Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
  • Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Parainsect CE, având substanța activă pralethrin, permethrin, piperonil butoxid, folosit pentru combaterea capuselor.

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătații, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie să fie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

 În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

 În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită.

Astfel, rugăm cetățenii direct interesați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. fiind absolvite de orice responsabilitate.

Primăria Municipiului Ploiești