„Dialog la distanță”, în week-end. CS Blejoi sau Petrolul ’52? Cosmin Lambru sau Andrei Ciobanu?

Dragos Trestioreanu -

„Dialog la distanță”, în week-end. CS Blejoi sau Petrolul ’52? Cosmin Lambru sau Andrei Ciobanu?

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, în jurul orei 15.45, se va răspunde la următoarea întrebare: cine va fi campioana de toamnă a Ligii A Prahova? CS Blejoi, liderul din acest moment, grație numărului mai mare de goluri înscrise înaintea ultimei etape a turului, 53, sau AS Petrolul ’52 Ploiești (în echipament galben-albastru, la duelul de la CSO Plopeni; Foto: Ionuț PANĂ, www.sportonlineph.ro), ocupanta locului al doilea din ierarhie, cu 45 de reușite, în condițiile în care ambele formații au același golaveraj, +39?

josȘefa de pluton se va deplasa la Urlați, acolo unde va combate cu Unirea (locul 15), iar secondanta va primi vizita grupării care ocupă, ex-aequo cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte, prima poziție din „ierarhia” trupelor cu cele mai lungi denumiri din al patrulea eșalon local, CS Mănești 2013 Coada Izvorului (locul 10). Cea dintâi cu 27 de litere, iar a doua – cu 23 plus patru cifre!

Blejoiului s-ar putea să-i lipsească tocmai căpitanul, Irinel Dumitru, aproape refăcut după o ruptură musculară, dar mai mult ca sigur că nu se va risca folosirea lui în partida ce va debuta la 14.00. Și Petrolului ’52 îi va lipsi, contra Măneștiului, meci care va debuta tot la ora două după prânz, un titular, Răzvan Catană. Cel care are încă probleme la mușchii adductori de la coapsa dreaptă. În rest, Răzvan Vlad (CS Blejoi) și Octavian Grigore (AS Petrolul ’52 Ploiești) vor avea la dispoziție restul jucătorilor din lotul fiecăruia, putând merge astfel pe o formulă de echipă în care să nu se vadă absențele lui Dumitru, respectiv Catană. Nu ar fi deloc exclus ca la formația de pe locul 1 să intre pe teren, la Urlați, următorul „11”: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, Vl. Iordache, I. Filip, Șt. Stanca – Enciu, Rudaru – Ruptureanu, Cr. Vasile, Vl. Badea – Lambru. Iar cea de pe poziția secundă să arate astfel: I. Marinică – Olaru, Prunescu, D. Chiriță, Velisar – Vl. Butufei – I. Dumitrescu, Cl. Tudor, G. Păun, Dr. Gheorghe – Vintilă, cu primă rezervă utilizată – D. Nae.

Se anunță două partide în care se vor înscrie goluri multe, în fapt aceasta fiind miza reală. Greu de crezut că Blejoiul și Petrolul nu se vor impune în dauna Urlațiului, respectiv a Măneștiului. Situație în care, cine vrea să ierneze pe locul 1 trebuie să marcheze un gol mai mult decât contracandidata, cu amendamentul că Blejoiul poate rămâne lider dacă nu va fi depășită de Petrolul ’52 la numărul de goluri marcate. Teoretic, cam imposibil!

Dacă la Urlați va conduce o brigadă formată din trei arbitri din tot atâtea localități, centralul Mihai Amorăriței (Câmpina) și asistenții Cătălin Popovici (Ploiești) și Bogdan Nicolae Mociorniță (Băicoi), pe „Ilie Oană” vor oficia numai ploieșteni: Ovidiu Oprea, Sorin Nistor și Andrei Sotir. Observatorul de la duelul dintre Unirea și CS Blejoi este ex-internaționalul de tineret Decu Crângașu (Ploiești), iar de la cel din „templul” sportului rege local – fostul arbitru Constantin Safta (Iordăcheanu), alias Mamulos.

Duminică, 27 noiembrie, odată cu încheierea, în jurul orei 12.45, a disputei de la Cocorăștii Colț, dintre Unirea și CS Păulești, se va afla răspunsul și la o altă întrebare: cine va fi golgheterul turului ediției 2016-2017 a Ligii A Prahova? În luptă directă se află Cosmin Lambru (foto lângă titlu, pregătindu-se să șuteze la poarta Petrolului Băicoi; Paul MÂINEA), de la CS Blejoi, cu 15 reușite, și păuleșteanul Andrei Ciobanu (12). Evident, s-ar mai putea înscrie „la cuvânt” și alți jucători, apropiați ca număr de goluri de cei doi, însă înclin să cred că le va fi mai dificil să-i depășească pe cei de pe primele două poziții. Lambru va evolua chiar în ziua (26 noiembrie) în care-și va sărbători majoratul, iar un gest frumos al coechipierilor săi ar fi acordarea, în partida de la Urlați, a banderolei de căpitan, purtată de experimentatul Ionuț Filip în absența de pe teren a lui Irinel Dumitru, primul ales a o face.

Deci, final de primă parte a întrecerilor Ligii A cu două puncte maxime de interes, dar și cu o inițiativă originală a organizatorilor meciului de pe arena Ilie Oană și ai celor a competiției de kickboxing și arte marțiale mixte „Colloseum Tournament”, tot de sâmbătă, ora 19.00, de la sala Olimpia, din Ploiești. Astfel, toți cei care vor achiziționa bilete la meciul de fotbal, sau posedă abonamente pe stadion, vor avea parte de un discount de 50% la cumpărarea tichetelor de la întrecerile de arte marțiale, la care vor fi prezenți, ca invitați, și jucătorii de la AS Petrolul ’52! Acestea vor putea fi procurate la prețul de 20 de lei, în loc de 40, din zona caselor de bilete de la „Ilie Oană”. Tichetele de la partida fotbal se pot achiziționa până la ora de debut – 14.00 – de la casele speciale din spatele peluzei 1.