Diana Severin: „Radu Socoleanu e un bişniţar politic!”

Redactia -

Comunicat de presă

 

„Referitor la afirmatiile lui Socoleanu Radu, precizez faptul ca in timpul campaniei electorale implicarea mea a fost vadit ingradita prin numeroasele actiuni intreprinse de domnia sa si o sa enumar doar cateva : desfiintarea sediului de campanie prin sustragerea tuturor documentelor aflate in sediul de campanie, restartarea colegiilor (reimpartirea acestora astfel incat oamenii sa fie debusolati ), a atribuit calitatea de presedinte al municipiului – in structura PP-DD, in campanie, redirectionand catre acea persoana atributiile care imi reveneau ca sef de campanie, acea persoana dispunand ca afisele electorale ale consilierilor sa se lipeasca peste afisele candidatului la primarie iar inainte de aceasta directiva, afisele sa fie inlaturate. In plus, la lansarea oficiala a candidatilor pentru alegerile locale, Socoleanu Radu nu a considerat necesara instiintarea mea referitor la data si locatia desfasurarii evenimentului, afland acest lucru de la alti membri cu cateva ore inainte. Urmare acestor actiuni s-a dovedit ca tinta lui Socoleanu Radu a fost ca PP-DD sa scada performanta cat se poate de mult, in favoarea unor terti, in mod special in campania pentru Primaria Ploiesti, lucru cunoscut atat in cadrul partidului cat si in exterior. In ceea ce priveste „comunicarea cu mass-media”, precizez ca am avut nenumarate aparitii atat in presa locala cat si la OTV , fapt ce a condus la o tentativa a lui Radu Socoleanu de a-i sanctiona pe cei care m-au insotit (membri din conducerea PP-DD Prahova) , incercare dejucata de Biroul Permanent Judetean al PP-DD Prahova. 
Inca din timpul campaniei am incercat sa ma retrag din acea mascarada, realizand ca directivele de la Bucuresti coincid cu interesele altor partide. Cea mai importanta piedica a constat in faptul ca in timpul campaniei am intalnit oameni care credeau cu tarie in idealurile exprimate de reprezentantii partidului, nedorind dezamagirea acestora prin retragerea mea . Un alt factor a fost acela ca Presedintele PP-DD, Man Simona m-a implorat sa nu ma retrag, dovada stand mesajele telefonice primite de la Domnia sa.
Referitor la afirmatiile lui Ionita Dan, nu cunosc ca dansul sa fi fost vreun factor de decizie in campania electorala decat dupa excluderea Gabrielei Costache si retragerea sprijinului politic in ceea ce o priveste . In cadrul partidului si nu numai este cunoscut ca acesta (Dan Ionita), prin mijloace neortodoxe (fapte care fac obiectul unor dosare) a preluat functia de consilier local a dnei Costache. In ceea ce priveste mesajul inscriptionat pe afisele electorale, acesta a fost discutat si agreat de catre Socoleanu Radu. Mentionez ca mesajul meu catre ploiesteni a fost : „Eu nu VAMUIESC banii dumneavoastra”, „a vămui” există în DEX şi are definiţia: „1. A lua, a percepe, a încasa vamă. 2. (La moară) A lua uium ca plată pentru măcinat. ♦ Fig. A fura o parte din ceva.
In legatura cu asa-zisa candidatura a mea din partea PP-DD la alegerile parlamentare, vehiculata in presa locala, in acest moment nu ma identific cu imaginea acestui partid, si anume aceea de moneda de shimb pe esicherul politic actual.
Pe aceasta cale ii solicit dlui Socoleanu sa imi prezinte documentele care au stat la baza excluderii mele, eu necunoscand acest lucru pana la aparitia articolelor de presa.
Regretul meu este ca in aceasta organizatie din care am facut parte, cu mici exceptii, sunt oameni normali, destoinici, muncitori cu un grad socio-profesional ridicat si nicidecum asa cum s-a creat falsa impresie ca ei ar apartine unei paturi derizorii a societatii.
Asa cum am procedat de-a lungul carierei profesionale, nu voi accepta compromisul cu zonele obscure. Din punctul meu de vedere Socoleanu Radu face parte din categoria bisnitarilor politici, categorie care trebuie sa dispara din viata politica actuala, Romania avand nevoie de politicieni si nu de personaje carora le dicteaza interesul personal sau cel de grup restrans, interesul national fiind cel care trebuie sa guverneze spiritul politicianului. Pe aceasta cale le multumesc tuturor ploiestenilor care m-au votat !”

 

Diana Severin