Diferență de la 14.000 de fani frenetici, la nici măcar o mie. Doar vreo 600 de petroliști au venit să vadă cele 11 noutăți din lotul „lupilor”!

Dragos Trestioreanu -

Diferență de la 14.000 de fani frenetici, la nici măcar o mie. Doar vreo 600 de petroliști au venit să vadă cele 11 noutăți din lotul „lupilor”!

Pe 24 iunie 2017, în seara returului barajului de promovare în Liga a III-a, după o primă mașă adjudecată, la Răcari, cu scorul de 3-0, în dauna campioanei Dâmboviței, Dentaș Tărtășești, FC Petrolul se bucura de nu mai puțin de 14.000 de fani frenetici ai săi în tribune și peluze, uimind lumea fotbalului autohton. Atât prin numărul de suporteri din arenă, cât și prin atmosfera și coregrafia incredibile pentru o echipă din campionatul județean.

Au trecut puțin peste trei săptămâni de la acea noapte magică și – foarte curios și neașteptat – la reluarea pregătirilor, consemnată pe 17 iulie, pe același stadion, au fost prezenți numai maxim 600 de petroliști!!! Unii dintre ei – rude ale nou-veniților, în special. Chiar dacă este vremea concediului și a vacanței școlare, tot este greu de crezut că ar fi plecat în același timp să se relaxeze aproape toți fanii Petrolului de pe stadion, de-atunci. Se știa că un anumit procent dintre cei 14.000 de iubitori ai culorilor galben-albastre venise la arenă, pe 24 iunie, și atras de anunțul unei coregrafii pe măsura celor mult gustate pe vremea când falimentata SC FC Petrolul combătea în Liga 1, dar, și așa, o scădere de nu mai puțin de 13.400 de suporteri tot inexplicabilă rămâne, dovedind că publicul ploieștean este încă unul atipic.

1A surprins – chiar și pe fotbaliști, dar în special pe noile achiziții – numărul mic de fani care au venit să-i întâmpine, aplaude și încurajeze la reluarea pregătirilor. Cu siguranță, cei 11 nou-veniți s-au așteptat măcar la un sfert din numărul celor din seara aceea minunată de iunie. Cu atât este mai de neînțeles numărul foarte scăzut al celor prezenți – un cuvânt de laudă însă pentru cei aflați la fața locului, care au încercat să suplinească, pe cât posibil, absențele din tribune și peluze, reușind în mare parte -, cu cât campania cu achiziții a FC Petrolul este una, pentru nivelul Ligii a III-a, de-a dreptul excepțională. Cu fotbaliști având în CV meciuri și în Liga 1 (Vagner, Arnăutu, Bolboașă și Ciocâlteu), dar și cu destule prezențe în eșalonul secund național (Antoche și Chindriș). Cărora li s-au adăgat tineri de perspectivă, precum Lambru, Șaim Tudor, Dumitru, Botezan sau Scorici. Au fost prezenți 30 de fotbaliști, dintre care au lipsit cei folosiți în sezonul trecut la care s-a renunțat acum: Vladimir Butufei, Michel Jipa, Valentin Ursu și Dănuț Iancu, Claudiu Chiș și Ilie Dumitrescu despărțindu-se înaintea finalei județene a Cupei României de Petrolul ’52, așa cum se numea echipa, atunci.

Alexandru Vagner semneaza cu FC Petrolul, FC Petrolul Facebook OfficialÎn afara celor 11 jucători nou-veniți, o altă noutate a fost antrenorul secund Ciprian Pura, cel care li s-a alăturat principalului Octavian Grigore, tehnicianului portarilor, Gheorghe Liliac, preparatorului fizic Marius Haită și asistenților medicali Răduță și Dan Gheoca, tată și, respectiv, fiu. Nou a fost și echipamentul staff-ului tehnic, cu tricouri verde închis și șorturi verde deschis, în vreme ce portarii s-au afișat cu tricouri albastre și șorturi bleumarin, iar cei din câmp – cu tricouri bleu și șorturi bleumarin. De săptămâna trecută, FC Petrolul are și un post nou la birouri, cel de secretar general, pe care îl ocupă o fostă glorie a găzarilor, Ion Cojocaru, alias Coco. De subliniat că doi nou-veniți, Alexandru Vagner (foto, mijloc în text, alături de președintele executiv Cristi Vlad) și Marius Chindriș (foto jos, în text) au semnat contractelele chiar cu puțină vreme îanaintea reunirii lotului, cel din urmă rezistând tentației de a semna cu actuala divizionară secundă Pandurii Tîrgu Jiu, pentru a-și respecta cuvântul dat conducerii Petrolului!

Marius Chindris prezentat de Cristi Vlad, FC Petrolul Facebook OfficialAltfel, până la plecarea în cantonamentul de la Brașov, gazdă urmând a fi acolo hotelul Lux Divina, aflat în apropierea arenei Carpați, unde se vor desfășura ședințele de pregătire, Claudiu Tudor și coechipierii săi noi și vechi se vor pregăti la baza sportivă din colonia de la Pleașa. Una care oferă condiții bune. Se va face și o vizită medicală, iar spre Brașov se va pleca pe 26 iulie, pe 29 se va consemna primul meci amical, la Târgu Mureș, cu divizionară secundă de-acum ASA, iar apoi, în ultima zi de cantonament, pe 4 august, este programat al doilea test, cel cu Progresul Spartac București, și ea nou-promovată în Liga a III-a. Locul de desfășurare și ora, ca și la celelalte amicale, de altfel, nu se cunosc încă, urmând a fi stabilite de comun acord la momentul potrivit. Cel dintâi duel oficial va avea loc pe 9 august, în Cupa României, mai mult ca sigur pe arena Ilie Oană, în caz de calificare disputându-se încă unul luna viitoare, pe 23 august, cu trei zile înaintea startului în L3. În rest, pe 12 august, test la FC Aninoasa, posibilă adversară și în campionat, pe 18 – la CSM Olimpia Râmnicu Sărat, iar a doua zi, la Ploiești, cu Astra 2.

Lotul prezent la reunire:

Mirel BOLBOAȘĂ (ASA Târgu Mureș, Liga 1), Ionuț MARINICĂ, Cătălin NIȚACHE, Raul BOTEZAN* (CS Iernut, Liga a III-a, aflat și în atenția CFR Cluj, pentru echipa satelit), Bogdan SCORICI* (Dinamo 2, Liga a III-a, trecut și pe la FC Voluntari 2, din același eșalon) – portari;

Alexandru VAGNER (Concordia Chiajna, Liga 1), Alberto OLARU*, Răzvan CATANĂ, Roberto ALECSANDRU, Daniel CHIRIȚĂ, Jean PRUNESCU, Gabriel FRÂNCU, Mihai VELISAR*, Valentin ȚICU*, Alexandru RADU – apărători;

Marius Paul ANTOCHE (CS Balotești, Liga a II-a), Marius CHINDRIȘ (UTA Bătrâna Doamnă, Liga a II-a), Georgian PĂUN, Claudiu TUDOR, Alexandru PUCHEA (Petrolistul Boldești, Liga a III-a), Nini POPESCU, Alexandru CIOCÂLTEU (Dunărea Călărași, Liga a II-a), Dragoș GHEORGHE, Alexandru TUDOR-ȘAIM* (Olimpia Râmnicu Sărat, Liga a III-a), Tiberiu NIȚESCU* – mijlocași;

Roland STĂNESCU, Sergiu ARNĂUTU (Luceafărul Oradea, Liga a II-a), Adrian VINTILĂ, Cosmin LAMBRU* (CS Blejoi, Liga a IV-a), George DUMITRU* (CSM Câmpina, campionatul de juniori AJF Prahova) – atacanți.

* fotbaliști cu vârsta sub 19 ani, dintre care trei vor fi obligatorii folosiți pe parcursul tuturor celor 90 de minute ale unui meci

Foto: www.sportonlineph.ro