Diferența dintre un robot de bucătărie și un blender și care sunt avantajele primului

Daniel Dimache -

Diferența dintre un robot de bucătărie și un blender și care sunt avantajele primului

 

Există multe mărci pe care le putem găsi pe piața roboților de bucătărie. Cu toate acestea, unul dintre marile obstacole în calea cumpărării lor este prețul și lipsa de cunoștințe în utilizarea lor. Asta chiar dacă, în ultimii ani, prețul roboților de bucătărie a scăzut și acum găsim astfel de electrocasnice la prețuri mai mult decât prietenoase cu orice buzunar.

 

Multă lume nu știe, însă, diferența dintre roboții de bucătărie și blendere. Prin ce se deosebesc aceste aparate electrocasnice extrem de folositoare și care este mai potrivit pentru tine?

 

Atât blenderul, cât și robotul de bucătărie, fac parte din categoria electrocasnicelor mici și te ajută să faci economie de efort și de timp atunci când prepari mâncarea. Care este, însă, diferența dintre cele două?

 

Blenderul este un electrocasnic ideal dacă dorești să prepari sucuri proaspete, să faci supe creme sau prepari alte rețete care necesită mărunțirea/triturarea alimentelor.

 

Robotul de bucătărie este un electrocasnic ceva mai complex. În funcție de modelul ales, poate fi unul cu blender încorporat, storcător de legume și fructe, palete și bol de frământare aluat, mixer, discuri de feliere de mărimi diferite și alte accesorii. Practic, un robot de bucătărie este un aparat multifuncțional, care cuprinde blender, storcător, mixer și/sau tocător. În plus, dat fiind cumulul de funcții pe care le îndeplinește, un robot de bucătărie poate avea până la 40 de programe speciale.

 

La capitolul asemănări, e simplu. Un robot de bucătărie poate să facă tot ce face un blender, dar blenderul nu poate să facă tot ce poate face robotul de bucătărie. Așa că, cele două se asemănă prin faptul că amândouă pot îndeplini sarcinile unui blender: tocare de fructe, legume, prepararea de smoothie-uri sau creme etc.

 

Așadar, atunci când decizi pe care dintre cele două le preferi trebuie să ții cont de necesitățile tale în bucătărie. Dacă rețetele pe care le prepari nu necesită funcțiile suplimentare ale unui robot de bucătărie, un blender este suficient. Mai ales că și prețurile sunt sensibil diferite, în funcție de capacitățile fiecăruia.

 

Și când te gândești că primul robot de bucătărie a apărut încă din anul 1946, iar de-a lungul timpului acest electrocasnic mic a beneficiat de numeroase îmbunătățiri, datorate avansului tehnologic, ajungând astăzi unul dintre ajutoarele indispensabile pentru orice gospodină în bucătărie. Acest aparat electrocasnic robot cu multiple intrebuintari in bucatarie ne ajută să preparăm o sumedenie de rețete într-un timp mult mai scurt și cu mult mai puțin efort decât dacă am face-o fără el.

 

În comparație cu un blender, care amestecă, toacă sau macină, robotul de bucătărie are mult mai multe utilități. Pe scurt, îndeplinește toate funcțiile unui blender, dar multe altele în plus. Evident, de multe ori prețul este pe măsura capacităților sale. Un robot de bucătărie este util, printre altele, și atunci când vrei să amesteci compoziția pentru prăjituri sau torture, să feliezi sau să storci fructe sau legume, să prepare sosuri sau creme etc.

 

Practic, aparatul de bucătărie este multifuncțional și cuprinde funcțiile mai multor aparate electrocasnice, precum râșnița, mixer de bucătărie, blender, storcător de fructe, răzătoare sau mașină de făcut aluatul, toate într-un sigur aparat practic.

 

Un robot de bucătărie este:

 

  1. Rapid

Să recunoaștem, tăiatul și tocatul ingredientelor poate fi una dintre cele mai frustrante și consumatoare de timp acțiuni atunci când gătim. Tuturor ne place ideea de a găti acasă, dar efortul pe care îl depunem ne descurajează pe mulți. Cu un robot de bucătărie nu este o problemă, deoarece puteți prepara perfect majoritatea ingredientelor astfel încât să poată fi gătite într-un timp scurt.

 

  1. Sănătos

Unul dintre principalele motive pentru care mulți dintre noi decid să investească într-un robot de bucătărie este că ne ajută să mâncăm alimente mai sănătoase. Cu o viață modernă atât de aglomerată, există adesea riscul să mănânci nesnătos, cumpărând alimente preambalate, care se pregătesc la cuptorul cu microunde.

 

  1. Multifuncțional

Un robot de bucătărie este un echipament foarte versatil care poate fi folosit pentru a economisi timp în multe moduri foarte diferite, pe lângă tocat ingrediente. Dacă vă place să mâncați o dietă variată cu alimente de casă, puteți folosi acest dispozitiv în fiecare zi pentru a găti mâncarea sănătoasă care vă place cel mai mult. Acesta poate fi folosit pentru a taie sau toca legume, pentru a le pune direct în mâncare, este ideal pentru a obține o supă de casă bogată în câteva minute sau a pregăti un smoothie delicios pentru micul dejun.