Din cauza pandemiei, „record” nedorit pentru un fost antrenor al Petrolului. Nae Constantin nu a mai prelungit, după un singur meci disputat, contractul cu ACSO Filiași!

Dragos Trestioreanu -

Din cauza pandemiei, „record” nedorit pentru un fost antrenor al Petrolului. Nae Constantin nu a mai prelungit, după un singur meci disputat, contractul cu ACSO Filiași!

În iarnă, între tur și retur, fostul echipier al Petrolului, Astrei și al Rapidului, printre alte echipe la care a mai evoluat în cariera-i de fotbalist, Nicolae Constatin, a semnat un contract, cel dintâi în calitate de de antrenor principal, cu a 13-a clasată din ierarhia Seriei a IV-a a campionatului Ligii a III-a, ACSO Filiași. O grupare din județul Dolj, pentru care a apucat pe bancă, la reluarea sezonului, doar un singur meci, 1-0 cu Gilortul Târgu Cărbunești, după cum notează www.liga2.prosport.ro. Apoi, competiția a fost suspendată, iar decizia finală a FRF a venit ca o ghilotină: înghețarea campionatului!

Cum contractul celui mai cunoscut ca Nae Constantin urmează să expire pe data de 15 iunie 2020, discuțiile dintre tehnician și conducerea clubului de la Filiași au avut drept rezultat despărțirea părților, o hotărâre de comun acord! S-a stabilit astfel, desigur că fără voia lui Constantin, un „record” al lui, nedorit, ca antrenor: despărțire de o echipă după numai un singur joc oficial! Este totuși de neînțeles de ce s-a ajuns la o asemenea situație, câtă vreme, tehnician înzestrat, Nicolae Constantin nu avea cum să-și arate valoarea după numai o singur[ partidă oficială! Un record însă mai greu de egalat, ce să mai vorbim!

După despărțire, Nae Constantin a declarat pentru „Gazeta de Sud” că aștept să văd ce o să se întâmple. Aș vrea să am continuitate ca principal, să muncesc și să pot să arăt că sunt antrenor. Spun asta, pentru că în lunile acestea, petrecute la Filiași, nu știu cum am putut să demonstrez că sunt antrenor sau nu. Nu dau la o parte o ofertă de ligă a a treia, dar aș vrea să vină de la un club cu un obiectiv de promovare. Un club care să ofere condiții bune. În ultimă instanță, m-aș duce undeva pentru bani, dar nu cred că se pune problema de bani la nivelul ligii a treia. Așa a fost să fie, acum. Îmi doream altceva, desigur, adică să se termine altcumva. Dar nu am avut de ales și… asta este. Nu pot să zic că am început (n.r. – cariera de tehnician principal) cu stângul. Era începută cu stângul dacă aș fi retrogradat cu Filiașiul. Nu o iau ca minus, dar nici pe plus, pentru că totul a fost influențat de virusul ăsta. Așa cum s-a încheiat campionatul la liga a doua și în alte țări, așa a fost și la noi”!

Pentru aceeași publicație din Oltenia, prahoveanul fost secund la falimentata SC FC Petrolul, în mandatul lui Răzvan Lucescu, pe vremea când „lupii” impresionau în preliminariile Europa League, și-a mai prezentat și planurile pentru viitorul imediat: „În momentul acesta, e important să-mi termin cursurile de la școala de antrenori. Aș avea probleme dacă ar fi să plec să antrenez în afara țării, pentru că ar trebui să mă întorc, periodic, la cursuri și nu știu dacă mi s-ar permite așa ceva. Prefer să rămân în continuare aici, în țară, să-mi termin școala, ăsta fiind primul gând. O să încerc să-mi găsesc ceva să lucrez pe aproape de casă și să am posibilitatea să ajung și la cursuri. Nici cei de la școala de antrenori nu știu exact însă ce se va întâmpla, dar stăm cu telefoanele deschise. În mod normal, ar fi trebuit să avem un modul luna asta, la început, dar a fost anulat și încă nu se știe nimic”. După cum își dorește Nae Constantin în prezent, variante ar fi divizionare C din județele limitrofe Prahovei, precum Ilfovul, Buzăul sau, mai puțin, Dâmbovița, Brașovul fiind ceva mai departe, totuși. Asta deoarece la el acasă există numai o singură echipă de L3, CS Blejoi, care are un antrenor bine înfipt de ani buni, Răzvan Vlad. În actualul context, fie că va promova sau nu, FC Petrolul nu cred că va fi o țintă de revenire a antrenorului la clubul găzarilor, pe care l-a părăsit în toamna anului 2016. Atunci când a ajuns, în scurtă vreme, să lucreze în ca antrenor secund în cadrul lotului național de tineret U 21 al României, cel ajuns la EURO din Italia și San Marino. Iar asta ulterior plecării lui Nae Constantin, alături de principalul Daniel Isăilă (foto, cu șapcă), la o echipă din Superliga Arabiei Saudite, Al-Hazm! De subliniat că, la Școala de Antrenori de la FRF, Nicolae Constantin îl are drept lector și pe ploieșteanul Valentin Sinescu (foto jos, în stânga), antrenor cu licență Pro care a condus-o, cu destul succes, pe Astra Ploiești în Liga 1.

Foto: www.liga2.prosport.ro