Din două remize cu Astra 2, Petrolul a ieșit mai bine. La golurile marcate în deplasare!

Dragos Trestioreanu -

Din două remize cu Astra 2, Petrolul a ieșit mai bine. La golurile marcate în deplasare!

Meci spectaculos, vineri, 18 mai 2018, pe arena de fotbal din cartierul ploieștean „9 Mai”, între Astra 2 și FC Petrolul! Cu o primă repriză abundând de ocazii mari, de o parte și de alta, dar irosite, una câte una, cea mai mare fiind a gazdelor, juniorul Radu Chiriac ratând un penalti sau, altfel spus, Mirel Bolboașă intervenind perfect la șutul internaționalului „U 19”, de la punctul cu var, din minutul 14. Dar și cu un mitan secund în care s-au înscris nu mai puțin de patru goluri, de fapt trei goluri și un autogol! Cu o deschidere de scor a Astrei 2, apoi remontadă a Petrolului și o nouă egalare a scorului aproape în ceasul al 12-lea, pentru un 2-2 final. Deși fără vreo miză, jocul a fost chiar foarte gustat de către cei peste 2.000 de iubitori ai fotbalului din tribunele 0 și 1, dintre care 99% au fost fani ai „lupilor”!

Pe „Columbia”, echipa a doua a Astrei Giurgiu și-a făcut din nou ambiția și a jucat cu… ambiție nemăsurată contra Petrolului, iar dacă ar fi făcut tot sezonul la fel, sigur că echipele din… Teleorman, cele mai bine două clasate din serie mai exact, ar fi avut probleme în a se urca pe podium alături de trupa „lupilor”. Însă, nu a fost chiar mereu așa! În schimb, în penultima rundă, echipați – superstiție? – iar în roșu și puțin negru, ca pe „Ilie Oană”, Marius Pahonțu și coechipierii săi mai tineri sau oarecum mai vârstnici au luptat încă de la început, prezentându-se mai bine decât în tur, când au terminat cu 0-0. Asta deși au fost puțin schimbări în primul „11” față de-atunci. Noutatea a fost americanul de origine română, Daniel Barbir, un fundaș central stânga înalt, dar nu și foarte puternic, care a făcut pereche cu Mircea Popescu, colegul de tandem din tur, Daniel Vârtej, fiind trecut ca fundaș dreapta. Dintre cei cu experiență, pe teren au fost de la început Bogdan Chipirliu, MVP-ul jocului, ex-aequo cu Sergiu Arnăutu, astristul bifând un gol și un assist, și Robert Vâlceanu, iar dintre tineri – căpitanul Marius Pahonțu, mai sus-amintitul Chiriac și Raul Găvîrliță. Omogeni, bine așezați pe teren, cu o pregătire fizică superioară față de derbiul local din tur, struniți non-stop, frenetic, de energicul Marius Măldărășanu, „drăcușorii” i-au chinuit pe găzari pe mai multe „bucăți” din cele două reprize. Iar dacă nu era autogolul căpitanului, venit repede după deschiderea scorului, nu se știe care ar fi putut fi rezulatul final. Chipirliu a primit, în minutul 47, un cadou nesperat de la Bolboașă și i-a… mulțumit cu un șut la colțul lung, de la 16 metri, puțin lateral dreapta, tot el făcând o cursă în minutul 89, pe stânga, și centrând pe poziție viitoare, „zvârluga” Dragoș Gheorghe prezentându-se la timp la întâlnirea cu balonul, fixându-l din ochi pe goal-keeper-ul advers și executândul, ulterior, cu sânge rece, de pe la 10 metri, din poziție centrală. Iar în prima repriză, în afara loviturii de pedeapsă ratată de Chiriac, și Cristinel Matei a irosit o oportunitate uriașă, făcându-l mare pe Bolboașă, din 8-9 metri, central!

Publicitate

În schimb, „lupii” au început ostilitățile direct „pe pistol”, Arnăutu șutând, în minutul 2, în vinclul stâng, de la 25 de metri, Cristian Nedelcovici având o intervenție de portar mare, atunci. Iar la lovitura liberă de pe stânga a lui Nini Popescu, 360 de secunde mai târziu, transversala l-a salvat pe Nedelcovici la reluarea cu capul, frumoasă, a aceluiași atacant al Petrolului. Reușitele „galben-albaștrilor” au venit tot după pauză, Pahonțu întorcând, și mai și, cadoul lui Bolboașă pentru Chipirliu, căpitanul punând capul la centrarea de pe dreapta, din lovitură liberă, a lui Velisar, mingea ducându-se direct în vinclul stâng, de data aceasta Cristi Nedelcovici intervenind tardiv, în minutul 54. Mai mult, șapte minute mai târziu, de-abia intrat pe teren, Alexandru Ciocâlteu avea să prefațeze… centrarea de pe stânga a lui Chipirliu, iar Arnăutu să-l devanseze pe Dragoș Gheorghe, cu mențiunea că primul a șutat peste Nedelcovici aproape sub bară, iar al doilea – pe jos, pe lângă Bolboașă.

Au fost goluri spectaculoase în acest derbi, trecând peste erorile inerente, a fost un joc apreciat, apărând totuși și nemulțumiri în ambele tabere, în pirivința rezultatului final, fiecare dorindu-și victoria. Una peste alta, Astra 2 este singura echipă pe care Petrolul nu a reușit s-o învingă măcar o dată, deși a întâlnit-o numai la Ploiești, iar trupa lui Romică Ciobanu, prin cele două reușite, s-a dovedit mai bună în cele două manșe, ținând cont de golurile bifate în deplasare! O partidă asupra căreia merită să revenim, deoarece s-a dovedit că se poate juca frumos și atunci când nu mai există vreo miză practică. 

ASTRA 2: Nedelcovici – Vîrtej, M. Popescu, Barbir, F. Ioniță – M. Pahonțu (cpt; 82 – Banu), Cr. Matei (68 – G. Șerban) – Chiriac (76 – Culda), Vîlceanu (57 – Dr.

Gheorghe), Chipirliu – Găvârliță. Colectiv tehnic: Marius Măldărășanu (antrenor principal), Laurențiu Costache (antrenor secund), Florentin Rădulescu (antrenor al portarilor).

FC PETROLUL: Bolboașă – Antoche, Ichim, A. Olaru – Saim Tudor (77 – R. Catană), M. Chindriș, Cl. Tudor (cpt; 82 – D. Cîrjan), Velisar – N. Popescu (76 – Lambru), S. Arnăutu, G. Păun (57 – Ciocâlteu). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

Au arbitrat: Alin Gheorghe (Ploieşti) – Doru Nicolae Petre (Bucov) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava)

Observatori: Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti), pentru joc, și Petre Radu (Bucureşti), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Vârtej (33), Găvîrliță (68), R. Catană (84), D. Cîrjan (87), Chipirliu (90+4).

Săptămâna viitoare, pe 26 mai, de la ora 19.30, nu de la 20.00, așa cum s-a anunțat inițial, FC Petrolul va combate acasă cu SC Popești Leordeni, la ultima apariție în Liga a III-a, pe arena Ilie Oană urmând a se desfășura o amplă sărbătoare a promovării în eșalonul secund, la care sunt așteptați atâția fani câți au fost la… manșa secundă a barajului de accedere în Liga a III-a, cu Dentas Tărătășești. Atunci când stadionul a fost plin!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)