Din fiecare dintre cele trei meciuri cu Liverpool FC, din „Cupa Campionilor Europeni”, câte trei dintre fotbaliștii ploieșteni mai sunt în viață! Restul s-a dus, mai demult sau mai de curând, la Dumnezeu și „privește”, de Sus, unde a ajuns actuala echipă a Petrolului!

Dragos Trestioreanu -

Din fiecare dintre cele trei meciuri cu Liverpool FC, din „Cupa Campionilor Europeni”, câte trei dintre fotbaliștii ploieșteni mai sunt în viață! Restul s-a dus, mai demult sau mai de curând, la Dumnezeu și „privește”, de Sus, unde a ajuns actuala echipă a Petrolului!

…12 octombrie 2021. Încă o sărbătoare pentru supraviețuitorii de pe gazon și suporterii Petrolului, acum la 55 de ani de la marele succes obținut de echipa găzarilor în dauna pe-atunci campioanei campioanei mondiale, formația engleză Liverpool FC, cu scorul de 3-1! Unica victorie a unei trupe autohtone în dauna celebrei formații din Marea Britanie! Fie într-un meci oficial, fie în unul amical!

Citeam – idee foarte bună a ofițerului de presă al clubului „lupilor”, Ionuț Pană! – cele trei garnituri aliniate în toamna lui 1966 pe „Anfield Road”, vechiul „Petrolul” și pe „Heysel”, la Bruxelles, în Belgia, de către antrenori, regretații Constantin Cernăianu și Nicolae Marinescu:

28.IX.1966, la Liverpool: Vasile SfetcuGheorghe Pahonţu, Alexandru Boc, Gheorghe Florea, Mihai Mocanu – Eduard Iuhas, Petre Dragomir Ștefan Roman, Alexandru Badea, Mircea Dridea, Constantin Moldoveanu.

12.X.1966, la Ploiești: Mihai IonescuGheorghe Pahonţu, Alexandru Boc, Gheorghe Florea, Mihai MocanuOctavian Dincuţă, Petre DragomirConstantin Moldoveanu, Alexandru Badea, Mircea Dridea, Virgil Dridea.

19.X.1966, la Bruxelles: Mihai IonescuGheorghe Pahonţu, Alexandru Boc, Alexandru (Sandor) Pall, Mihai Mocanu – Dumitru Munteanu, Petre DragomirConstantin Moldoveanu, Octavian Dincuţă, Mircea Dridea, Virgil Dridea.

Dacă în meciul-tur, a jucat Eduard Iuhas, în următoarele două a intrat Virgil Dridea, astfel încât fotbaliștii culeși cu litere italice (aplecate) sunt cei care sunt în viață! La dânșii – frații Dridea, Edi Iuhas și Sandu Boc – se „închină”, și în prezent, toți iubitorii Petrolului sau așa ar trebui s-o facă, atunci când nu au… alte interese! De numele lor și al tuturor celorlalți pentru care ar trebui clădit un monument de marmură galben-albastră în curtea arenei Ilie Oană, având încrustate numele EROILOR din meciurile glorioase cu o veritabilă selecționată a Angliei, Scoției, Irlandei de Nord și Țării Galilor! Poate cineva cu MARE SUFLET DE PETROLIST se va încumeta să-l finanțeze și, apoi, să îl ridice. Așa că-i ajute Dumnezeu pe suporterii de acum și ai URIAȘEI TRUPE de-atunci!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU)