Din nou eşec în ultima secundă pentru „lupii” lui Mircea Rednic!

Redactia -

Petrolul nu a putut – sau nu a ştiut cum – să profite duminică, 26 august 2012, de oboseala „câinilor” lui Dinamo, „hingheriţi” cu trei zile în urmă de către „patrupedele” cu pedigree străin de la Metalist Harkov. Jucând bătrâneşte, deşi a fost mai bună la posesie, dar nefiind vorba despre una care să poată crea panică la buturile lui Cristi Bălgrădean, cel din urmă făcându-şi singur viaţa grea în minutul 28, după ce a respins aiurea un şut moale, în cross, al lui Hamza Younes, prilejundu-i astfel mult prea capriciosului Gicu Grozav să marcheze simplu, în poarta goală, pentru 1-1, „galben-albaştrii” nu prea puteau spera la un succes. Dinamo plecase „pe pistol” şi, profitând de o deviere fericită a lui Constantin Nica, Srgian Luchin (foto, în echipament roşu, flancat de Guilherme Haubert Sitya; www.gsp.ro) a deschis scorul, în minutul 4, cu o lovitură de cap, din plonjon, de la 4 metri, pentru că Mircea Bornescu nu ştia încotro s-o apuce la centrare, golgheterul tunisian este mai inteligent în partea opusă a terenului, iar Guilherme a „strâns” prea târziu.

Repriza a doua a fost apanajul „lupilor”, care au masat în propria jumătate de teren un Dinamo aproape secătuit de puteri. Numai că nu a fost suficient, Adrian Cristea trăgând jalnic dintr-o lovitură liberă favorabilă, lui Younes i s-a opus Bălgrădean, iar lui Laurenţiu Marinescu… bara din dreapta a porţii „roş-albilor”. Ca şi la Iaşi, în fatidicul deja ultim minut de prelungiri, a venit lovitura de graţie. A lui Dinamo, de data aceasta. Ovidiu Hoban a fost mai puţin puternic, într-un duel, decât Alexandru Curtean, cel care i-a luat mingea, l-a lansat pe stânga pe Cătălin Munteanu, rămas total nesupravegheat, au urmat un pas, doi şi centrarea, care l-a survolat pe Manasse Ruben Enza-Yamissi, Bornescu trecând pe sub balon, iar George Ţucudean, salvatorul de serviciu, a înscris precum Grozav, adică în poarta goală: 2-1 (1-1)! Acceaşi poartă în care internaţionalul ploieştean marcase cu piciorul, posibilul său viitor coechipier din trupa tricolorilor făcând-o cu capul. Astfel, frumoşii suporterii ai Petrolului, care au umplut peluza dinspre „Ştefan cel Mare” şi s-au afişat cu tricouri albastre, având un X oarecum asimetric încadrând stema echipei favorite, nu au mai putut sărbători nici măcar un punct în „Groapă”. Păcat pentru ei! Mare păcat!

Deşi arbitrajul lui Cristian Balaj nu a influenţat rezultatul final, băimăreanul trebuia să-l elimine, ba chiar în două rânduri, pe cel de la care a pornit faza golului victoriei lui Dinamo, Alex Curtean. Ceva mai devreme de reuşita lui Ţucudean, în mitanul al doilea, Curtean l-a călcat violent pe tibie pe George Galamaz, dar a văzut doar un cartonaş galben. Ulterior, tot el s-a grăbit să execute o lovitură liberă, deşi Balaj îi făcuse semn s-o facă numai la fluier. Însă, nu l-a ascultat, dar s-a ales doar cu o admonestare verbală! În plus, acelaşi central l-a „îngălbenit” aiurea pe Marian Cristescu, după o fază în care petrolistul a apucat să şuteze în Bălgrădean, dar s-a ciocnit apoi, din inerţie, cu portarul gazdelor. Un pic pro-Dinamo a fost şi asistentul de la tuşa unu, bucureşteanul Adrian Radu Ghinguleac, cel care – culmea culmilor! – a fost a doua oară consecutiv delegat la tuşa unu la un meci al Petrolului, contra unei formaţii din capitala ţării, sâmbătă fiind pe „Ilie oană”, la derbiul cu Rapidul! Chiar să nu mai fie alţi tuşieri care să fie trimişi la partidele „lupilor” decât acest bucureştean ideal pentru concitadinii săi?!

DINAMO: Bălgrădean 4.5 – C. Nica 6, Luchin 7, D. Grigore 6, Muşat 5.5 (90+1 – L. Rus) – Galcev 6.5, C. Munteanu (cpt) 7, Boubacar 5.5 – C. Matei 6 (75 – S. Filip 6), Alexe 5.5 (62 – Ţucudean 7), Curtean 6. Antrenor: Dario Bonetti.

SC FC PETROLUL: Bornescu 4 – Achim 6, Galamaz 6, Enza-Yamissi 6, Guilherme 6 – Mustivar (cpt) 6 (63 – L. Marinescu 6.5), Hoban 5.5 – Boudjemaa 6.5, Ad. Cristea 5, Grozav 5.5 (63 – M. Cristescu 5) – Younes 6.5 (83 – Bokila). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Cristian Balaj 6 (Baia Mare) – Adrian Radu Ghinguleac 6.5 şi Iulian Radu 7 (ambii din Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Sebastian Colţescu (Craiova).

Observatori: Ion Turculeanu (Bucureşti), pentru joc, şi Patriţiu Abrudan (Cluj), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Mustivar (15), Luchin (23), Curtean (53), Galcev (60), D. Grigore (61), M. Cristescu (65), Bokila (86).

La finalul meciului, antrenorul oaspeţilor, Mircea Rednic, a declarat pentru „DigiSport” că „este nedrept câteodată fotbalul, dar nu am ce să le reproşez băieţilor mei. E al doilea meci în care pierdem în minutul 93. Repriza secundă a fost la îndemâna noastră, însă mingea nu a vrut să intre în poartă. Să domini Dinamo de maniera pe care am făcut-o noi şi să îţi creezi atâtea ocazii e un lucru bun. Or să vină şi rezultatele. Se putea evita ultima fază. Ddacă făceam fault, nu se mai înscria. Am pierdut pe mâna noastră şi nemeritat. Fotbalul e câteodată amar. Cât despre Geraldo, are nevoie de acomodare. Va intra în meciurile următoare”. La rândul lor, autorii golurilor succesului dinamoviştilor au spus: „Fotbalul e nedrept uneori, Petrolul ne-a dominat şi poate nu merita să piardă. Dar la fel am păţit de multe ori şi noi, anul trecut.” (Srgian Luchin); „Bornescu a ieşit pe sub minge şi mi-a fost uşor să marchez. Dacă ar fi rămas în poartă, nu cred că mai înscriam.” (George Ţucudean).

În etapa viitoare, SC FC Petrolul se va deplasa în cartierul clujean Gruia, urmând să ofere replica, duminică, 2 septembrie, de la ora 22.00, probabil viitoarei calificate în grupele Ligii Campionilor, CFR, într-un meci care va fi preluat în direct de „DigiSport1”.