Dintr-o „blană jigărită”, suprafața de joc de la „Ilie Oană” a devenit, într-un timp record, o frumusețe de „covor” verde! Noroc cu FRF-ul!

Dragos Trestioreanu -

Dintr-o „blană jigărită”, suprafața de joc de la „Ilie Oană” a devenit, într-un timp record, o frumusețe de „covor” verde! Noroc cu FRF-ul!

În urmă verificărilor repetate din vară ale reprezentanților Federației Române de Fotbal – forul conducător al sportului rege autohton programând la Ploiești primul meci al României cu Muntenegru, în Liga Națiunilor UEFA, vineri, 7 septembrie 2018, ora 21.45 – în ceea ce privește suprafața de joc de la arena Ilie Oană, s-a recomandat intervenția cât mai rapidă asupra gazonului, care se prezenta total inacceptabil pentru un apropiat meci oficial al tricolorilor.

Sub supravegherea continuă a mai noului director adjunct al CSM Ploiești, Lucian Rădulescu, cel care are responsabilitatea bazelor sportive aparținând de municipalitate, în urmă cu două săptămâni s-a procedat la lucrări de specialitate, demarând și operațiune de schimbare a nu mai puțin de 720 de metri pătrați de iarbă, fiind înlocuiți cu rulouri de gazon. Odată montate, iar iarba stropită după un program prestabilit, „blana jigărită” din august a devenit superbul „covor” verde din septembrie! Nu numai atât, dar s-au mai atacat și alte fronturi de lucru, atât în partea interioară, cât și în cea exterioară a stadionului din Ploiești, schimbări ce pot fi observate trecând pe lângă stadion.

Pe siteul oficial al FRF s-a postat informația potrivit căreia „lucrările de înlocuire a gazonului în zonele de margine ale terenului au fost realizate în urma eforturilor comune ale FRF, CSM Ploiești și Primăria Ploiești, cu sprijinul administratorului arenei și a autorităților locale”. Pentru ca lucrările să aibă efectul scontat s-a optat, cu acordul cluburilor, la decalarea importantului joc dintre Petrolul și Chindia Târgoviște, din etapa a V-a a campionatului Ligii a II-a, pe 12 septembrie, ora 19.30, atunci când combatantele vor avea parte de un gazon la superlativ. Partida din Liga Națiunilor UEFA, competiție care a înlocuit disputele amicale de la datele libere fixate organismul continental al soccer-ului, dintre primele reprezentative ale României și Muntenegrului, cea din urmă fiind în aceeași grupă cu tricolorii și la preliminare Cupei Mondiale din Rusia, se va desfășura cu porțile închise. Iar asta deoarece UEFA a dictat o suspendare României în preliminariile EURO 2016, suspendare care se va pune în aplicare vineri, 7 septembrie.

Tot pe arena Ilie Oană este programat și al treilea meci din LN UEFA, cel cu Lituania, de pe 17 noiembrie, tot de anul acesta. Atunci însă, se va juca avându-se suporterii în tribune și peluze, fiind bine cunoscută atmosfera fantastică făcută de ei la meciurile echipei naționale desfășurate la Ploiești. Mai ales că selecționer este Cosmin Contra, fost antrenor al Petrolului, cel care nu a pierdut niciun joc, până acum, pe „Ilie Oană”, la cârma primei reprezentative a țării noastre!

Foto: Facebook și www.frf.ro