Dintre cei șapte absenți de la reluarea pregătirilor Petrolului, au ajuns la Ploiești patru și mai sunt așteptați restul de trei. Ultimii sosiți – doi fundași centrali și un mijlocaș de bandă, după ce un mijlocaș central a fost un pic mai rapid

Dragos Trestioreanu -

Dintre cei șapte absenți de la reluarea pregătirilor Petrolului, au ajuns la Ploiești patru și mai sunt așteptați restul de trei. Ultimii sosiți – doi fundași centrali și un mijlocaș de bandă, după ce un mijlocaș central a fost un pic mai rapid

Miercuri, 6 ianuarie 2021, Petrolul Ploiești și-a reluat pregătirile în vederea asaltului mult doritei calificări în play-off-ul ligii secunde de fotbal. De la primul antrenament, au lipsit șapte jucători străini, dintre care unul, mijlocașul central Amidu Salifu, ajunsese deja în oraș, dar numai după ora de start a ședinței de pregătire de pe arena Ilie Oană. Salifu s-a pus a doua zi, joi, sub comanda lui Viorel Moldovan, antrenorul principal al echipei sale, la testul Gacon, susținut pe unul dintre terenurile cu iarbă sintetică din Parcul Municipal Vest. Au mai rămas să apară și portarul Nicolai Cebotari, și jucătorii de câmp Bryan Mendoza, Jhon Steven Mondragón Dosman, Marian Fernando Huja, Joeri Poelmans și Armando Vajushi.

Potrivit fotografiilor postate pe FC Petrolul Facebook Official, la antrenamentul de sâmbătă, dimineață, de pe fostul stadion Chimia, de la Brazi, au mai apărut trei dintre absenții motivați de vineri, fundașii centrali Mondragón (foto în text, primul de la stânga) și Huja (foto sus, dreapta, în prim-plan), plus mijlocașul de bandă Vajushi (foto, după ce și-a driblat un coechipier). Toți au participat și la ședința de pregătire de după-amiază, de la o sală de forță modernă locală (foto jos, cu tinerii „lupi” români și străini). Sunt așteptați să mai sosească portarul Cebotari, fundașul dreapta Mendoza și fundașul stânga Poelmans. În ceea ce privește întârzierea ultimilor doi, zice-se că tot motivată, s-ar putea să fie legată și de eventuala lor despărțire de Petrolul. De argentinian pare a nu mai fi nevoie odată cu venirea lui Ștefan Bărboianu, sud-americanul fiind oricum detașat aici de FC Botoșani. Iar belgianul reamintesc că a solicitat, încă de la finele anului trecut, să fie lăsat să plece la o formație unde să evolueze mai mult. Oricum, ei tot vor trebui sa vină la Ploiești pentru a parafa actele întreruperii de contracte.

S-ar părea totuși că unul dintre apărătorii buturilor echipei naționale a Republicii Moldova, Nicolai Cebotari, nu s-ar afla chiar în aceeași situație cu coechipierii săi mai sus-nominalizați. Asta deși nici el nu a prins decât un singur joc, fiind integralist, dar a fost depășit ca număr de partide de către Joeri Poelmans, iar Bryan Mendoza a fost cu mult peste ambii ca număr de confruntări bifate. Rămâne însă de văzut dacă moldoveanul de peste Prut va accepta prea multă vreme statutul de al doilea sau chiar al treilea goal-keeper al Petrolului.

Rămâne de văzut ce transferuri va mai face conducerea găzarilor în zilele următoare, ideal fiind ca, până la plecarea în cantonamentul de la Săcele, pe 16 ianuarie, lotul să fie complet, pentru a se putea face astfel o pregătire fizică și prin jocuri cât mai bună, în zona montană. Din cauza pandemiei, în afara unor echipe pentru care legea este făcută pentru a fi… încălcată – cum se glumește amar dintotdeauna -, deoarece poate fi ocolită și chiar se pare că așa și este, celelalte se chinuie cu vremea specifică de iarnă sau chiar de toamnă ultra ploioasă. Dar așa vor fi pregătite perfect pentru condițiile de joc din lunile februarie și martie. Luni care cred că vor fi tot ca acum, din punct de vedere meteorologic, dacă nu chiar mai rău. Deci, pregătirea făcută acum va fi, repet, numai bună pentru specificul țării noastre și nu vor mai exista astfel scuze că în străinătate a fost timp frumos și aici s-a dat peste unul urât!

Foto: http://www.fcpetrolul.ro