Dinu Gheorghe l-a „vămuit” pe Rednic în cartierul de vest al Ploieştiului

Redactia -

După ce a refuzat oferta Petrolului, antrenorul Mircea Rednic (foto, al doilea de la stânga la dreapta; www.fcastraploiesti.ro) a acceptat-o, a doua zi, pe aceea a lui Ioan Niculae (foto, în mijloc) şi a şi explicat, în conferinţa de prezentare a lui ca tehnician al FC Astra Ploieşti, şi de ce: „Nu văd de ce nu aş fi venit la Astra, care are un patron serios, din toate punctele de vedere, are stabilitate financiară, un stadion frumos şi baze de antrenament foarte bune. Cred în acest proiect, pentru că sunt un antrenor ambiţios, dar trebuie doar puţină răbdare”. Rednic a declarat că a fost de acord să vină în „9 Mai” doar după ce a declinat oferta „lupilor”, deci noul său club nu i-ar fi „dat peste mână” rivalei din estul municipiului.

Cu aceeaşi ocazie, patronul Ioan Niculae l-a prezentat şi pe noul preşedinte executiv al Astrei, Dinu Gheorghe (foto, al doilea, de la dreapta la stânga), anunţând că l-a dorit încă din anul 2010, dar a fost refuzat atunci, acesta alegând Rapidul. „Şi i-a părut rău, apoi” – a dezvăluit Niculae. Cel poreclit „Vamă”, după fostul său loc de muncă, până să intre cu totul în fotbal, a mărturisit:”Când vorbeşti cu unii oameni, trebuie să se producă acea chimie, iar eu am simţit că aici, la Astra, este locul meu. Până la vară, vom face şi noi ce vom putea. Sperăm să mai urcăm două-trei locuri în clasament, după care, în campionatul următor, vă promit că vom avea echipă de cupele europene”. Dinu Gheorghe a mai colaborat, cu succes, cu Mircea Rednic şi la Rapid, având aceleaşi speranţe şi la Ploieşti.

Noul tehnician al „dracilor” îi va ca secunzi pe colaboratorii săi obişnuiţi, Mihai Teja, împreună cu care a şi urmărit, recent, meciul dintre SC FC Petrolul şi Universitatea Cluj, şi italianul Giovani Melchiorre, care va răspunde de pregătirea fizică, el făcând parte şi din staff-ul lui Gheorghe Hagi, la Galatasaray Istanbul, la cel de-al doilea mandat al „Regeului”. În colectivul tehnic al lui Rednic mai sunt incluşi însă şi Valentin Sinescu, şi Silviu Lung senior, foşti şi în echipa demisului Antonio Conceicao. Rednic a semnat un contract pe o perioadă de un an şi jumătate, cu posibilitate de prelungire pe încă un campionat, dacă va reuşi s-o califice pe Astra într-o cupă europeană, la finele ediţiei 2012-2013.

Afirmând că a creat condiţii foarte bune de pregătire echipei pe care o patronează, dând drept exemplu pe cele din cantonamentele de iarnă din Turcia, Ioan Niculae a spus: „În sezonul viitor, nu mai accept clasarea la mijlocul ierarhiei, vreau un loc de cupe europene. Domnii Dinu Gheorghe şi Mircea Rednic au timp până la vară să evalueze actualul lot de jucători şi să-mi spună, apoi, ce mai trebuie adus, pentru a face o echipă competitivă”. Deci, vor mai fi şi alte schimbări în lot, fără îndoială, dar numai  în viitorul sezon. Rednic va debuta, în etapa a XXIV-a, pe banca Astrei, la meciul contra echipei Gaz Metan Mediaş, din deplasare, care se va disputa duminică, 1 aprilie, de la ora 16.00, urmând a fi transmis în direct de „gsptv”.