Directoarea colegiului din Sinaia – consilier local, alungată din PNL pentru că ar fi lansat zvonuri otrăvite la adresa primarului Oprea

Daniel Dimache -

Directoarea colegiului din Sinaia – consilier local, alungată din PNL pentru că ar fi lansat zvonuri otrăvite la adresa primarului Oprea
 
PNL Sinaia a făcut ieri un anunț de-a dreptul șocant, prin care anunța demiterea din partid a unuia dintre membrii importanți și anume a directoarei Colegiului Mihail Cantacuzino, care este și consilier local, din cauza unui comportament ciudat, chiar aberant. Dincolo de acest scenariu zugrăvit în comunicatul de presă publicat mai jos, ca o poveste despre care nu știm cât adevăr și câtă exagerare conține, citind cu atenție înțelegem că, de fapt, Aurora Arieșan a fost ”excomunicată” politic pentru actul de ”lezmajestate” la adresa ”regelui Sinăii”, Vlad Oprea, primarul (pe viață, cum ar spune un clasic al administrației prahovene) al stațiunii și șef al organizației locale a PNL, despre care consiliera locală umpluse orașul cu zvonul otrăvit că va fi arestat împreună cu conducerea primăriei (putem spune ”camarila”, ca să fim în ton monarhic), afirmând că are aceste informații din interiorul SRI și că ea îi va lua locul. În primă fază, ceea ce părea un derapaj psihic al directoarei de Colegiu capătă conotații logice, în sensul că ar fi atentat (politic) la ”rege”. Aurora Arieșan, despre care se induce că ar fi trădătoare și ”dusă”, tot orașul știe că l-a susținut electoral puternic pe Vlad Oprea. Adică a fost bună ca directoare a celei mai importante instituții de învățământ atâta timp și o bună penelistă, iar acum brusc toată lumea și/a dat seama că a luat-o pe arătură? Totuși, ceva nu se leagă vizavi de această ”execuție în piața publică”, mai ales dacă veți citi comentariile localnicilor (multe deranjante din cale-afară au fost șterse) care cunosc bine personajele și situația, la postarea PNL Sinaia pe social media:  https://www.facebook.com/pnlsinaia/posts/435351605442317
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Organizația Sinaia a Partidului Național Liberal în urma ședinței Biroului Politic Local din data de 18.10.2022 emite prezentul comunicat de presă:
Este o zi tristă pentru comunitatea liberală din Sinaia. În urma unor anchete interne care au relevat un caz șocant am decis cu unanimitate de voturi propunerea de excludere din rândul membrilor PNL și stoparea oricărei forme de legătură sau asociere cu numita Arieșan Aurora. Aceasta a fost membru PNL Sinaia și a deținut funcția de consilier local liberal.
Această sancțiune a fost aplicată în urma devoalării activităților la limita înțelegerii normalului uman pe care aceasta le desfășoară și le comunică locuitorilor orașului. În fapt, în ultimul timp dar cu precădere în ultimele luni aceasta se prezintă drept ofițer SRI sub acoperire care deține acces la informații clasificate și dosare penale. În baza acestor informații aceasta susține că întreaga conducere a orașului Sinaia și o parte a Consiliului Local Sinaia urmează a fi arestată, așa cum a decis “conducerea din umbră a localității”, urmând ca persoana sa să fie “numită viceprimar cu atribuții de primar”. Acest scenariu îl prezintă sinăienilor amenințându-i dacă îl comunică actualei conduceri.
În urma demarării anchetei interne, aceasta a început să lanseze în interiorul organizației scenarii dincolo de înțelegerea noastră dar care ne-au îngrijorat cu privire la modul în care aceasta își manifestă rolul de director al Colegiului Mihail Cantacuzino. Totodată ne exprimăm delimitarea fermă față de influența decizională pe care aceasta pretinde că o are asupra conducerii Poliției Stațiunii Sinaia.
Regretăm acest prejudiciu adus membrilor Partidului National Liberal și îi asigurăm că niciodată nu vom tolera în rândul nostru neadevărul. Toate probele colectate în cadrul anchetei interne le vom pune la dispoziția justiției și a organismelor medicale specializate, existând și posibilitatea ca sus-numita să sufere de o condiție medicală care să îi provoace un astfel de comportament deviant.
Echipa PNL Sinaia își manifestă susținerea față de toți cei care au fost supuși comportamentului sus-numitei și îi asigurăm de întreaga disponibilitate și implicare pentru a trece peste această trauma colectivă.
Organizația PNL Sinaia – 18 octombrie 2022
 
 
Foto: Cont Facebook Aurora Arieșan