Directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, visează să renască… Asesoftul, la clubul său! Îi vrea acasă pe Burlacu și Georgescu

Dragos Trestioreanu -

Directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, visează să renască… Asesoftul, la clubul său! Îi vrea acasă pe Burlacu și Georgescu

După ce echipa de baschet masculin a CSM Ploiești, antrenată de tânărul tehnician Ionuț Ivan, și-a sporit șansele de calificare în turneul semifinal al Diviziei A de baschet masculin, odată cu succesul fără dubii de la București, în dauna echipei Rapid, directorul interimar al clubului municipalității, Cezar Stoichiciu (foto; www.csmploiesti.ro)are gânduri mari în evebtualitatea în care se va obține și promovarea, la primăvară. Ca prim pas, va încerca să aducă doi sau trei baschetbaliști cu nume, care să întărească lotul actual și să ofere o garanție în privința accederiii în Liga Națională. Apoi, dacă Ploieștiul va avea din nou o formație în cel dintâi eșalon masculin al sportului jucat la panou, Stoichiciu intenționează să-i propună actualului președinte de onoare al secției de baschet a clubului pe care-l conduce, fostul mare internațional Cătălin Burlacu, să… îmbrace și echipamentul de jucător al CSM-ului!

În prezent, echipier al trupei de LN, SCM Universitatea Craiova, Burlacu va împlini la vară vârsta de 39 de ani, dar nu arată deloc că ar fi aproape de a pune ghetele în cui, cum se spune. El ar putea fi astfel, ca și pe vremea când CSU Asesoft bifa titlu după titlu, 11 în 12 ediții de campionat, un adevărat lider pentru mai tinerii săi colegi de echipă. Dar, directorul CSM-ului mai visează și la o altă întoarcere acasă: „Îmi doresc enorm să readuc la viață Asesoftul, la CSM Ploiești! Colaborez foarte bine cu Cătălin Burlacu, ne vedem și discutăm ori de câte ori are timp liber și vine la sediu, intenționând să-i propun să nu se retragă până ce nu va face performanță și cu echipa noastră. Totodată, îmi mai doresc și ca fostul președinte executiv Ionuț Georgescu să se întoarcă și el, la vară, acasă, și să ne ajute să construim o nouă echipă, care să meargă pe urmele Asesoftului. Deja, încerc să facem transferuri, pentru a nu avea emoții în campania de promovare. Îmi este cât se poate de clar că trebuie să profităm de tradiția bogată a baschetului masculin ploieștean și de oamenii care au scris istorie, precum Cătălin Burlacu, din teren, și Ionuț Georgescu, în calitate de conducător”.

Lotul actual al CSM Ploiești numără jucători tineri, dar și unii ceva mai experimentați, cu toții provenind de la defuncta CSU Asesoft sau de la Academia Asesoft Junior. Unii dintre ei au prins campionate, Cupe ale României și partide în FIBA Eurochallenge Cup sau EuroCup, chiar dacă nu și incluși în lotul de bază, având însă posibilitatea de a se pregăti, și uneori chiar și a juca, într-un mediu absolut profesionist, plin de vedete din țară și, mai ales, din străinătate. Deci, o bază este, mai rămânând să se ridice până la acoperiș noul edificiu, plastic vorbind. Poate că la vară, de ce nu?, în afara lui Burlacu, pe teren, în echipamentul CSM-ului, ar intra și Szijarto Levente, și Vlad Negoițescu, oferind doar primele exemple care îmi vin în minte.