Directorul nu a venit cu mâna goală! Costel Lazăr a ajuns la hotelul Petrolului, împreună cu un fundaș central internațional de peste Prut

Dragos Trestioreanu -

Directorul nu a venit cu mâna goală! Costel Lazăr a ajuns la hotelul Petrolului, împreună cu un fundaș central internațional de peste Prut

După ce a fost ales, prin vot, ca director sportiv, în cadrul ședinței AGA a FC Petrolul Ploiești, și a cerut, apoi, două zile de păsuire pentru a-și face lichidarea de la clubul Astra Giurgiu, ex-internaționalul Costel Lazăr a ajuns astăzi, 17 ianuarie 2020, în hotelul din Belek în care este cazată echipa antrenată de Costel Enache, dar nu a venit cu mâna goală, cum se zice.El a adus un fundaș central din Republica Moldova, jucător care va intra la teste începând de sâmbătă, ziua în care „galben-albaștrii” vor bifa și al doilea meci amical, contra unei grupări din al doilea eșalon al Ungariei.

Radu Rogac este primul fotbalist pe care Costel Lazăr îl propune noului staff tehnic al ploieștenilor, moldoveanul de peste Prut fiind internațional de seniori al țării de baștină, fiind convocat de două ori, și de tineret „U 21”, la care a evoluat de… 21 de ori. Înalt de 1,89 metri, până la vârsta de 24 de ani Rogac a fost un veritabil… globe-trotter, jucând la nu mai puțin de șase echipe, patru din Republica Moldova, una din Uzbekistan și alta din Malta, ultima oară combătând pentru Dinamo Auto Tiraspol. Grupare care a fost antrenat de un celebru fost internațional rus originar din Odessa, Igor Dobrovolski. Interesant este că stoperul venit acum la probe, la FC Petrolul Ploiești, era anunțat de un site din Moldova, www.diez.md, ca semnând un contract pe două sezoane, cu ASU Poli Timișoara, în ediția de campionat 2018-2019 a Ligii a II-a din România. Atunci când a și fost fotografiat, în luna februarie, anul trecut, cu tricoul trupei „băieților în ghete”, alături de antrenorul principal din acea perioadă al bănățenilor, Cosmin Petruescu. Ce s-a întâmplat de Radu nu a mai putut și juca la ASU Poli, rămânând la Tarxien, în Malta, aflat acolo sub angajament ferm, o știe numai cel venit acum cu gândul să rămână la Petrolul! Este posibil însă ca, atunci, lui Rogac, ca și unui paraguayan sosit în același la timp cu el la „alb-violeți”, să nu-i mai fi sosit certificatul internațional de transfer și astfel totul să fi picat!

Ajuns la Belek, Lazăr a declarat pentru www.realitateasportiva.net că, în câteva zile, trei, maximum patru jucători vor veni în cantonamentul nostru. Vom colabora și cu cei de la Astra, iar dacă vom avea ce să transferăm, ne vom orienta repede. Vom aduce fotbaliști ce vor semna direct contracte, dar și doi jucători care vor sta în probe”. Primul sosit pentru testări este Rogac, rămâne să vedem care vor fi ceilalți. Una peste alta, actualul director sportiv, funcție nouă în organigrama FC Petrolul, repet, a și „intrat în pâine”, iar asta se vede cu ușurință. Bravo lui!

Foto: www.fcpetrolul.ro