Directorul sportiv al clubului găzarilor – două luni în tribună şi amendă

Redactia -

După disputarea meciurilor din etapa a X-a a campionatului Ligii I, Comisia de Discplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, întrunită în şedinţă săptămânală, a decis, printre altele, suspendarea pentru două luni şi aplicarea unei amenzi de 15.000 de lei a directorului sportiv al SC FC Petrolul, Marius Nicolae (foto, în stânga alături de antrenorul principal Mircea Rednic; www.prosport.ro), pentru incidente la meciul cu Steaua, decizie survenită în baza aplicării art 52.1 lit. b. Cu acelaşi prilej, trimis în tribună de către arbitrul Marius Avram, la solicitarea rezervei sale, Cătălin Popa, antrenorul portarilor Stelei, Eugen Nae, ex-goal-keeper al Astrei şi Petrolului, nu va avea dreptul să stea pe bancă o etapă şi va scoate din buzunar suma de 320 de lei, ca penalitate sportivă. Totodată, clubul „roş-albaştrilor” s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei, pentru incidentele de la arena Ilie Oană, de la partida cu trupa găzarilor.

La rândul lor, potrivit www.prosport.ro, cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti şi CFR Cluj au fost sancţionate cu avertisment, după incidentele de la disputele cu Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanţa şi, respectiv, Gloria Bistriţa, iar biata Universitatea Cluj – cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei, pentru cele de la confruntarea, din deplasare, cu Gaz Metan Mediaş. Concordia Chiajna a primit o penalitate sportivă mai mică, de „numai” 910 lei, pentru comportament neregulamentar, la partida de la Vaslui, cu Fotbal Club.

Eliminaţi de pe teren în confruntarea din „Gruia”,  jucătorul ivorian al Gloriei Bistriţa, Serge Wilfried Kanon, şi internaţionalul uruguayan al CFR-ului, Matias Aguirregaray, nu vor avea drept joc pentru două runde şi vor trebui să achite câte o amendă de 2.000 de lei. La rândul său expulzat de pe gazon, pentru două cartonaşe galbene, scoţându-şi tricoul după ce a înscris golului victoriei echipei sale, CSMS Iaşi, în ultimul minut al disputei de pe „Emil Alexandrescu”, cu FC Secerin, sârbul Ivan Petrovici a fost suspendat pentru o etapă şi va suporta o penalitate de 740 de lei.