Directorul sportiv al Petrolului, Costel Lazăr, exasperat de ceea ce apreciază că ar fi unele „exagerări ale restricțiilor impuse primelor două ligi de fotbal din România, în actuala stare de alertă!”

Dragos Trestioreanu -

Directorul sportiv al Petrolului, Costel Lazăr, exasperat de ceea ce apreciază că ar fi unele „exagerări ale restricțiilor impuse primelor două ligi de fotbal din România, în actuala stare de alertă!”

„Dragoș, am ieșit, pe 1 Iunie, pe lângă blocul în care locuiesc și… șoc, ce văd: terasă deschisă, relaxare din plin!” – îmi spunea, exasperat, directorul sportiv al FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr. Și era într-atât de exasperat, încât îi trecuse prin minte să intre chiar și într-o… silenzio stampa! De unde și până unde? Deoarece apreciază că fotbaliștii echipei sale, ca și cei din Liga 1 – care vor debuta, oficial, săptămâna viitoare – și de la celelalte cinci formații incluse în play-off-ul eșalonului secund, au parte de unele „exagerări ale restricțiilor impuse primelor două ligi de fotbal din România, în actuala stare de alertă!”.

Lazăr nu poate înțelege astfel de ce se poate sta în „200 de metri pătrați, să se bea bere și să se asculte muzică, iar jucătorii de fotbal sunt restricționați atât de mult în 7.000 de metri pătrați. Mai suntem normali în țara aceasta? Adică, s-a permis reluarea spectacolelor, cu 500 de spectatori, în aer liber, iar fotbalului, care se practică tot așa, absolut deloc! Păi, cum vine așa ceva?”. Pe de altă parte, oficialul „lupilor” este convins că, „vorbind strict despre fotbal, perioada asta atât de grea a fost gestionată foarte bine de către noi, cei de la Petrolul, motiv pentru care băieții se vor prezenta la parametrii pe care îi așteptăm din partea lor”. Singura durere de cap a directorului sportiv, din  prezent, nu a fost găsirea de terenuri pentru antrenamente, existând trei bune, la Strejnicu, Pleașa și Brazi, ci „faptul că încă nu ne putem pregăti în condiții normale, adică în același timp cu tot lotul. Am făcut teste, au ieșit negative, s-au deschis, repet, terase, se poate merge cu public la spectacole, la magazinele de bricolaj există un rulaj zilnic de mii de persoane etc. A făcut cineva sau va face, acolo, vreo testare? Nimeni! Așa că, nu pot înțelege de ce la fotbal e altfel”!

Teoretic, Costel Lazăr are dreptate în privința unor anumite exagerări, chiar a unor impuneri de-a dreptul caraghioase pentru lumea sportului, indiferent de disciplina sportivă, însă înclin să cred că, practic, cei de la Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Federația Română de Fotbal este posibil să se fi gândit să aplice vorbe din popor, conforma cărora… „frica păzește pepenii” sau „este mai bine să sufli și în iaurt, ca să nu te arzi”! Poate că, odată cu semnale mai bune în privința numărului de infectați, autoritățile se vor apleca mai atent asupra genului de restricții impuse fotbalului și fotbaliștilor. N-ar fi exclus ca, în fotbal, ecourile acelui meci din Liga Campionilor despre care se crede că ar fi dezlănțuit iadul coronavirusului în Italia să nu se fi stins încă și în… România, cine știe?

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.digi24.ro