Directorul sportiv al „lupilor”, Marius Nicolae, a anunţat activarea clauzei de cumpărare definitivă a lui Jeremy Bokila

Redactia -

Potrivit siteului cotidianului Gazeta sporturilor, directorul sportiv al SC FC Petrolul, Marius Nicolae, a anunţat la Radio GSP că s-a activat clauza de cumpărare definitivă a golgheterului echipei „lupilor”, Jereny Bokila (foto, la minge, între dinamoviştii Mansaly Boubacar şi Dragoş Grigore; www.gsp.ro), de la Zulte Waregem, formaţie din Jupiler League, prima ligă din Belgia. Clauza trebuia activată până cel târziu data de 31 martie 2013, dar evoluţiile bune ale lui Bokila din acest an i-au convins pe conducătorii Petrolului să-i anunţe pe belgieni că vor achita, până pe 30 iunie 2013, suma de 200.000 de euro, rămasă de plătit după cei 150.000 de euro daţi până acum.

Nicolae a declarat la postul de radio mai sus-menţionat că, „până în iunie, plătim banii, iar din vară, fotbalistul va mai avea doi ani de contract cu Petrolul. Avem o relaţie extraordinară cu el, şi-a recunoscut greşelile, dar ne-a mărturisit că n-a discutat niciodată cu Steaua”. Reamintim că, în pauza de iarnă, Jeremy Bokila nu s-a prezenat la echipă la data stabilită şi a apărut abia în al doilea cantonament din Turcia, de la Belek, acolo unde însă a fost golghterul Petrolului în cele patru meciuri-test disputate. Ca urmare a acestei „telenovele” şi a informaţiei că ar fi dorit să se transfere la Steaua, fiind dorit în mod expres de Gigi Becali, congolezo-olandezul a intrat colimatorul fanilor trupei găzarilor, conflictul stingându-se abia după ce Jeremy a înscris golul victoriei de la Galaţi, în faţa Oţelului, şi, mai ales, a deschis drumul spre succes în derbiul cu Dinamo, de sâmbătă, 16 martie, de pe arena Ilie Oană.