Distrigaz înlocuieşte 21 de kilometri de reţea în Ploieşti. Vezi zonele

Redactia -

Distrigaz înlocuieşte 21 de kilometri de reţea în Ploieşti. Vezi zonele

Distrigaz Sud Reţele, filială de distribuţie a grupului GDF SUEZ Energy România, are o politică de investiţii, care este orientată pe 4 direcţii de acţiune:

  • – reabilitarea şi modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale;
  • – extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale;
  • – noi distribuţii de gaze naturale;
  • – modernizarea echipamentelor utilizate în distribuţia de gaze naturale.

Prioritatea în materie de investiţii o reprezintă înlocuirea şi modernizarea reţelei de distribuţie, obiectivul fiind îmbunătăţirea continuă a siguranţei în alimentare pentru clienţii noştri. Pentru atingerea acestui obiectiv, în perioada 2013-2014, în oraşul Ploieşti s-a iniţiat un amplu program de înlocuire a reţelei de gaze cu o vechime de exploatare de peste 50 ani. Proiectul prevede reabilitarea a 94 km de reţea, reprezentând cca. 40% din reţeaua de oţel existentă în Ploieşti, iar efortul presupus de această investiţie se cifrează la 29 milioane de lei.

În 2013, s-au înlocuit aproximativ 73 km de reţea şi s-au efectuat lucrări provizorii de refacere a carosabilului pentru a diminua disconfortul creat până la reabilitarea definitivă a pavajului. Lucrările au fost concentrate în următoarele zone: Cartierul Mihai Bravu, Centrul Civic I, Centrul Civic II, Lupeni – Haşdeu, Buna Vestire, Nicolae Titulescu şi Andrei Mureşanu.

În etapa a doua a proiectului, ce se va derula în perioada martie-august 2014, sunt prevăzute lucrări de înlocuire a 21 km de conducte şi bransamente precum şi a posturilor de reglare-măsurare pentru toţi clienţii existenţi la care se adaugă şi finalizarea lucrărilor de refacere stradală. Lucrărle se vor derula în cartierele Mihai Bravu, Centrul Civic I, Centrul Civic II, Lupeni – Haşdeu şi Buna Vestire.

Derularea acestui tip lucrări de modernizare presupune, în mod implicit, şi intervenţii la nivelul carosabilului care antrenează şi restricţionarea circulaţiei rutiere în zonele respective. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor oraşului Ploieşti şi îi asigurăm că Distrigaz Sud Reţele depune aceste eforturi pentru a garanta exploatarea în condiţii de siguranţă a sistemului de distribuţie a gazelor naturale. Informaţii despre stadiile de avansare a proiectului vor fi comunicate pe durata derulării lucrărilor, astfel încât locuitorii oraşului Ploieşti să fie permanent informaţi şi pentru a limita, pe cât posibil, disconfortul creat.