Divizionare secunde de fotbal care nu au, sezon după sezon, obiective performante, jucând la mica așa-zisă ciupeală, vor să dicteze înghețul campionatului!!! Petrolul și alte trei formații vor să mai joace pentru promovare!

Dragos Trestioreanu -

Divizionare secunde de fotbal care nu au, sezon după sezon, obiective performante, jucând la mica așa-zisă ciupeală, vor să dicteze înghețul campionatului!!! Petrolul și alte trei formații vor să mai joace pentru promovare!

În urma unei videoconferințe susținută de președintele FRF, Răzvan Burleanu, și staff-ul său cu reprezentanții cluburilor de fotbal din Liga a II-a, s-a ajuns la incredibila situație ca mai multe echipe din acest eșalon să recomande varianta înghețului campionatului, neavând deloc ce pierde, ci numai a câștiga! Formațiile fără probleme la retrogradare scapă de o cheltuială făcută degeaba, neavând nici avantaje dacă s-ar mai continua, iar altele ar scăpa de eventualul pericol al căderii în L3. Astfel, în afara retraselor pe parcursul întrecerilor, Daco-Getica București și Sportul Snagov, care au perturbat serios competiția, ar retrograda trei grupări de deasupra lor în acest moment, mai precis Concordia Chiajna, FK Csikszereda Miercurea Ciuc și Pandurii Târgu Jiu. Dintre care, nota bene, primele două mai au șanse de a evita retrogradarea. Promovate ar fi UTA Arad și CS Mioveni, cea din urmă dacă o vrea, iar la baraj s-ar califica Turris Oltul Turnu Măgurele. Fără să se gândească neapărat la acest echipe, cele care solicită acum înghețul – pe motiv că nu ar avea bani prevăzuți la buget să asigure cerințele obligatorii impuse de MTS și MS și le va fi greu să să le respecte chiar și în sezonul următor – au ajuns să dicteze ce se va întâmpla!!! Și care sunt cele care cer înghețul?

În afara clubului CS Mioveni, despre care, neoficial, s-a auzit că nici nu ar avea gând de promovare sau că ar ascunde chiar o… insolvență, ceea ce ar fi însă mai greu de crezut, altele sunt grupări care, sezon după sezon, nu au alt obiectiv decât supraviețuirea pe locuri călduțe. Unele de pe care se spune că se mai ocupă și cu alte „decizii”, dacă aș fi bine înțeles! Sunt aceleași echipe care, până acum, se văitau de mama focului că nu mai încep antrenamentele, că nu se dă drumul la jocuri! Acum, culmea, cer ÎNGHEȚUL! Cică din grija pentru jucători! Dar, nu vor zice absolut nimic în privința unui alt sezon început la toamnă, după o pauza de atâtea luni. Și când se anticipează un alt doilea val al pandemiei de coronavirus! Poate că nu ar fi rău ca FRF să dispună, mai cu duritate, ca toate aceste formații să înceapă viitorul sezon cu -6 sau -8 puncte! Dacă tot vor fi așa de odihnite, vor avea puterea să le și recupereze, nu-i așa?

Altfel, jos pălăria pentru liderul detașat, UTA, ai cărei conducători au cerut continuarea întrecerilor, deși înghețul ar însemna promovarea, deja! Alături de aceștia, au procedat la fel cei de la Petrolul, Turris și Rapid. Curios, nu și de la FC Argeș sau Metaloglobus, trupe cu șanse, și ele, la promovare! Dintre toate, marea perdantă ar fi echipa lui Costel Lazăr și Costel Enache, aflată acum la numai 2 puncte de al doilea loc direct promovabil și cu atuul disputării meciurilor cu trei dintre contracandidatele la accederea în L1 pe propriul teren, dacă s-ar continua normal până la sfârșitul campionatului. În fine, dacă toate cluburile fără rușine, fără țeluri performante, obișnuite să joace numai la mica așa-zisă ciupeală, vor să continue vacanța sine die, FRF ar trebui să decidă ca măcar cele care vor să joace să fie lăsate s-o facă, indiferent de formă. Iar dacă nu se poate, TOATE acestea patru, menționate mai sus, să promoveze direct, fiindcă dau dovadă de respect față de competiție! În caz contrar, s-ar da credit deplin unor cluburi care nu fac, mare parte dintre ele, decât să „pape” banul public, pentru că nu dau socoteală vreunui patron care cheltuie propriii bani! Ceea ce ar fi o crasă bătaie de joc!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.prosport.ro