DN1A, tronsonul Ploieşti – Vălenii de Munte – Măneciu – Cheia, un calvar pentru şoferi

Mihai Ciobanu -

DN1A, tronsonul Ploieşti – Vălenii de Munte – Măneciu – Cheia, un calvar pentru şoferi

Unul dintre cele mai importante şi intens circulate drumuri naţionale care traversează Prahova, DN1A, este o adevărată bătaie de joc la adresa zecilor de mii de şoferi care în tranzitează.După ce că toţi prahovenii din localităţile de pe Valea Teleajenului trebuie să suporte, zilnic, noxele, zgomotul şi vibraţiile produse de traficul greu care este dirijat pe acest drum, CNADNR nu face nimic pentru a îmbunătăţi sau a menţine măcar în condiţii bune carosabilul.

Pe tronsonul Ploieşti – Vălenii de Munte – Măneciu – Cheia circulaţia este un calvar. Podurile peste râul Teleajen, de la Blejoi şi Făget au fost reparate în bătaie de joc. În loc să fie refacute rosturile aşa cum trebuie, cei care le administrează au considerat de cuviinţă să toarne nişte gâlme de asfalt, de la un capăt la celălalt al podurilor. Vă daţi seama ce efecte au aceste ridicături asupra sistemelor de suspensie şi direcţie a maşinilor celor care merg, zilnic, pe DN1A.

Trecerile la nivel cu calea ferată de la Coada Malului şi Homorâciu sunt un adevărat dezastru. Sunt, la fel ca şi podurile, reparate „la mişto”. Chiar dacă se intervine în fiecare an, reparaţiile nu rezistă decât câteva luni, după care denivelările reapar. De ce nu se montează traversări metalice, rezistente, aşa cum sunt pe DN1 nu înţelegem. O fi mai bine oare să repari mai ieftin şi mai des sau să plăteşti mai mult dar să ai siguranţa că lucrarea rezistă?

În zona Măneciu – Cheia podurile şi podeţele nu au mai fost reparate de zeci de ani. În plus, după ce că traficul este supraaglomerat din cauza traficului greu, sunt mai multe zone în care, de ani de zile, terenul a luat-o la vale, rupând din benzile de circulaţie. Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece, iar autorităţile nu au făcut decât să monteze nişte indicatoare şi parapeţi, circulaţia în zonă fiind foarte anevoioasă.

sursa foto: captura Google Maps