DNA a pus sechestru pe casa lui Ponta de la Cornu

Daniel Dimache -

DNA a pus sechestru pe casa lui Ponta de la Cornu

DNA Ploieşti a pus sechestru pe un imobil al fostului premier Victor Ponta în dosarul în care acesta este urmărit penal alături de deputatul Sebastian Ghiţă pentru presupuse infracţiuni comise în legătură cu vizita lui Tony Blair în România, în 2012.

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru asigurator pe un imobil al lui Victor Ponta, în dosarul în care acesta este urmărit penal alături de Sebastian Ghiţă în legătură cu vizita fostului premier britanic în România, au declarat surse judiciare.

Conform surselor citate, sechestrul a fost instituit în 12 octombrie, imobilul deţinut de Ponta fiind singurul bun pus sub sechestru până în prezent, în acest dosar.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a lui Victor Ponta, din luna iunie, el deţine, împreună cu soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, două apartamente în Bucureşti, unul de 95 de metri pătraţi, cumpărat în 2012, şi altul, cu o suprafaţă de 176 metri pătraţi, obţinut printr-un contract de schimb în 2015.

Ponta mai are, împreună cu soţia, o casă de vacanţă la Cornu, în judeţul Prahova. Daciana Sârbu are şi ea o a doua casă de vacanţă în aceeaşi comună.

 

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.