Doar aterizarea va fi mai periculoasă pentru „lupi”, în Insulele Feroe?

Redactia -

Doar aterizarea va fi mai periculoasă pentru „lupi”, în Insulele Feroe?

Micuţa echipă din Insulele Feroe, Vikingur Gota, locul 8, din 10 competitoare, în prezent, în primul eşalon, s-a calificat neaşteptat în turul II preliminar al întrecerilor din Europa League, după ce a remizat la Toftir, în urmă cu o săptămână, scor: 1-1, cu presupusa favorită, Inter Turku (Finlanda), şi a câştigat joi, 11 iulie 2013, în deplasare, cu 1-0, după un penalti transformat, în minutul 78, de către Hanus Jakobsen. Astfel, Petrolul o va primi pe 18 iulie, pe „Ilie Oană”, pe Vikingur, în prima manşă, ora debutului partidei urmând a fi stabilită curând. De vineri, 12 iulie, de la ora 10, la casele speciale de la stadion va începe vânzarea biletelor, care costă: 12 lei, la peluze, 25 de lei – tribuna a II-a, 35 de lei, la tribuna I, şi 60 de lei – tribuna 0. Organizatorii anunţă că abonamentele emise pentru sezonul 2013-2014 vor fi valabile la debutul Petrolului în Europa League.

Vikingur Gota este un club de dată mai recentă, anul 2008 fiind cel al înfinţării sale, şi s-a format prin fuziunea lui GI Gota şi IF Leirvik. Are sediul, potrivit www.fcpetrolul.ro, la Leirvik, şi joacă, în competiţia internă, pe o arenă de 2.000 de locuri, aflată în Norogota. Însă, în cupele europene, îşi primeşte oaspeţii pe un stadion mai mare, de 6.000 de locuri, la Toftir, acolo unde se va disputa returul cu „lupii”. Se ştie că aterizarea avioanelor la faţa locului reprezintă o probă de măiestrie pentru piloţi, gradul de dificultate fiind deja binecunoscut. Rămâne de văzut dacă şi dublul examen va fi la fel de greu pentru Ovidiu Hoban (foto, în stînga, într-un duel aerian cu noul stelist italian, Federico Piovaccari; www.gsp.ro) şi coechipierii lui, care vor avea în faţă o formaţie al cărei portar este un ungur de 39 de ani, Tamas Geza, celălalt străin din lot, sârbul Filip Djordjevic, fiind la „polul” opus – 19 ani. Vikingur Gota numără în efectivul său şi doi internaţionali de seniori feroezi şi alţi trei – de la „U 21”.

În altă ordinde idei, de joi, 11 iulie, fostul antrenor de portari al echipei de seniori a „lupilor”, Dumitru Jipa (52 de ani), a fost numit în funcţia de şef al centrului de copii şi juniori, prilej cu care acţionarul unic şi, totodată, preşedintele consiliului de administraţie, Daniel Capră, a declarat pentru siteul clubului găzarilor că „Mihai Oancea (n.r. – fostul şef) şi-a exprimat dorinţa de a-şi încheia colaborarea cu noi, având o ofertă avantajoasă de a-şi continua activitatea în străinătate. Nu ne-am putut opune, iar în locul său l-am numit pe Dumitru Jipa, un om care nu mai are nevoie de prezentări, toată lumea ştiindu-i trecutul petrolist, atât ca jucător, cât şi ca antrenor”.