Doar o echipă stă mai bine, statistic, decât aceea a „lupilor”! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 20)

Dragos Trestioreanu -

Doar o echipă stă mai bine, statistic, decât aceea a „lupilor”! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 20)

Deși este dificil de apreciat care echipă stă cel mai bine în ierarhia actuală a campionatului Ligii a II-a de fotbal, de când cu atâtea meciuri amânate, și FC Petrolul având două, plus retragerea din întreceri a Daco-Geticii București, care a mai bulversat, la rândul său, clasamentul, unele rezultate sunt totuși lesne de dedus cât de favorabile le-au fost lui Laurențiu Marinescu și coechipierilor lui. De altfel, nu numai în etapa încheiată astăzi cu succesul echipei UTA în dauna Viitorului Pandurii Târgu Jius, scor: 2-0, grație altei „duble” de senzație a ploieșteanului împrumutat de Astra la Arad, Romario Moise, ci și în cele câteva precedente, nu a fost deloc rău pentru Petrolul, în cazul așa-ziselor indirecte. Astfel, după un debut furtunos și ocuparea, ca urmare a acestuia, a primei poziții, vreme de mai multe runde, nou-promovata Turris Oltul Turnu Măgurele a început să plătească tribut schimbării antrenorilor. Erik Lincar a demisionat după ce și-a transformat gruparea în revelație a ligii secunde, înlocuitorul lui, Florin Bratu, a dat bir cu fugiții repede, socotindu-se „neînțeles” de către jucătorii săi, iar Marius Baciu, venit de la retrasa Daco-Getica, a debutat cu stângul, pierzând, în această rundă a XV-a, pe terenul formației FK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Pe cale de consecință, de unde, la un moment dat, era distanță mare între Turris și Petrolul în ierarhie, marți, 5 noiembrie, pe la ora 19.35, s-ar putea ca „lupii” să fi sărit peste teleormăneni. Evident, dacă își vor adjudeca restanța cu harghitenii mai sus-menționați! Mai mult, marți seară, aceeași Petrolul, dacă o să câștige, reamintesc, meciul cu Csikszereda, va urca tocmai pe locul 2, „aruncând-o”pe UTA Arad pe 3. Dar trupa lui Balint Laszlo va combate, miercuri, 6 noiembrie, la Universitatea Cluj, tot într-o restanță. Nu mai spun că, dacă pe 20 noiembrie, FC Petrolul va profita de scăderea de potențial a Turrisului și se va impune, implicit, la Turnu Măgurele, în cea de-a doua restanță, ar reuși s-o îndepărteze poate decisiv de promovare pe revelația de până mai ieri. Unde mai pui și „bomba” amorsată astăzi de „lanterna roșie” Sportul Snagov, 3-2 la Ghermănești, în dauna Rapidului, ca și „frâna”pusă, ieri, Farului, de SCM Gloria Buzău, o altă nou-promovată, dar fără drept de promovare, ca și CSM Reșița, pe terenul căreia, cel din Valea Domanului, vor juca „lupii” sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11.00. Situație în care devine absolut de neînțeles nemulțumirea pesimiștilor de serviciu care cer numai spectacol și victorii la scor, precum cea din fața Sănătății Grup Servicii Publice. Cârcoteala fanilor rivalelor este de înțeles, teama instalându-se în taberele lor de când „galben-albaștrii” tot urcă. 

Important, acum, este nu show-ul și nici rezultatele la ecarturi consistente, ci acumularea punctelor, a victoriilor la orice scor, mai precis. Dacă „n” partide se vor câștiga la limită, cu 1-0, 2-1 sau cât o mai fi, de Petrolul, tot 3 puncte se pun în clasament și astfel ascensiunea spre culmile ierarhiei se poate bifa cu ușurință și se va reuși și menținerea acolo. Spectacolul și succesele la scor pot fi lăsate după… promovare, atunci când se vor schimba destule la club. Îmi reamintesc cum arăta jocul SC FC Petrolul în primăvara lui 2011, tot în L2, și cum este acum. Să fiu iertat, dacă or mai exista nostalgii, dar mai bun mi se pare a fi în prezent. Numai gusturile, după cinci ani de prezență în Liga 1 a defunctei SC FC Petrolul, s-au mai schimbat, de actualitate fiind un fel de… TOTUL SAU NIMIC! Însă, așa ceva nu face bine deloc. Văzând partea plină a paharului, Petrolul își crează ocazii multe, le și ratează pe destule, este adevărat, dar și marchează cât are nevoie să câștige. Mai și pierde, mai face și câte o remiză, căci jucătorii nu sunt roboți și nici echipa lor nu-i Real Madrid sau Barcelona. Deși, ați văzut că, păstrând mult proporțiile, și granzii din La Liga se mai împiedică, ultima etapă din Spania fiind absolut sugestivă. Pe scurt, la acest moment mai bună decât Petrolul este UTA, dar numai statistic, nicidecum și ca joc. Poate fi o părere subiectivă, cine știe?

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)