Doi au fost daţi afară; unul a plecat de bunăvoie

Redactia -

Doi au fost daţi afară; unul a plecat de bunăvoie

Aşa cum era de aşteptat, Vivi Răchită nu l-a mai putut ţine aici pe portarul Mircea Bornescu, (foto; www.click.ro), salvatorul în dese rânduri al echipei SC FC Petrolul în cinci meciuri oficiale, patru în Liga şi unul – în Cupa României-Timişoreana, dar şi în jocul amical contra formaţiei Partizan Belgrad, Pepe alegând să semneze un contract pe doi ani şi jumătate cu Universitatea Cluj. Aşa că, de-acum foştii lui suporteri – care vor fi reprezentaţi, e drept, de femei şi copii de până la 14 ani – îl vor putea revedea, pe „Ilie Oană”, nu chiar peste multă vreme. Mai precis, la a doua partidă care se va disputa în retur pe propriul stadion, de către echipa antrenată de Vivi Răchită.

La plecare, Bornescu a mărturisit, pentru www.fcpetrolul.ro, că „a fost vorba despre o ofertă foarte avantajoasă, din punct de vedere financiar, de nerefuzat aş putea spune, şi – cu toate că am stat mult să mă gândesc – am decis să-i dau curs în cele din urmă, primând viitorul familiei mele. M-am simţit foarte bine la Petrolul, am găsit aici un colectiv extraordinar şi un om, Vivi Răchită, dedicat sută la sută clubului, fără de care sunt convins că echipa n-ar fi promovat în primul eşalon. Le mulţumesc celor de la club cum m-au primit şi pentru că au avut încredere în mine, într-un moment delicat al carierei mele, fiind sigur că Petrolul nu va retrograda. Afirm aşa ceva deoarece am văzut modul serios în care se munceşte aici”. Frumoase cuvinte, dacă portarul o fi spus chiar ceea ce crede cu adevărat ori a vrut să aibă parte numai de o despărţire elegantă!

La rândul lui, cel lăudat de Mircea Bornescu, Vivi Răchită, a declarat laconic: „Am avut o înţelegere cu el (n.r. – Bornescu), în momentul în care am semnat contractul, şi – cum a primit o ofertă mult superioară – nu ne-am putut opune. Este decizia lui şi i-o respectăm”. Superioară poate că da, dar mult superioară nu credem, fiindcă din punct de vedere gramatical nici nu există aşa ceva.