Doi cultivatori de cannabis din Prahova săltaţi de poliţişti pentru deţinere şi trafic de droguri

Daniel Dimache -

Doi cultivatori de cannabis din Prahova săltaţi de poliţişti pentru deţinere şi trafic de droguri

 

La data de 24 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Au fost puse în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, în județul Prahova.

În fapt, în cursul anului 2023, două persoane, de 28, respectiv 56 de ani, ar fi cultivat plante de cannabis, după recoltare drogurile fiind comercializate către diverși consumatori din județ.

În urma acțiunii de prindere în flagrant delict, una dintre persoanele bănuite a fost depistată în timp de deținea aproximativ 3 kilograme de cannabis, destinate comercializării.

Ulterior, în urma punerii în executare a mandatului de percheziție domiciliară, au fost descoperite și ridicate aproximativ un kilogram de cannabis, precum și 3 plante de cannabis cu dimensiuni între 140 și 240 de cm.

Procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unei persoane bănuite și măsura controlului judiciar pentru cealaltă persoană bănuită.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventive a bănuitului reținut, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.