Doi dintre fotbaliștii Petrolului din sezonul trecut vor veni pe „Ilie Oană” ca… adversari, în campionatul următor! Să-i aștepte pe „lupi” o „revanșă” a foștilor coechipieri?

Dragos Trestioreanu -

Doi dintre fotbaliștii Petrolului din sezonul trecut vor veni pe „Ilie Oană” ca… adversari, în campionatul următor! Să-i aștepte pe „lupi” o „revanșă” a foștilor coechipieri?

Astăzi, 10 august 2020, în aceeași zi cu prezentarea oficială, într-o conferință de presă, a noului antrenor principal al FC Petrolul, ex-internaționalul Viorel Moldovan, siteul specializat în eșaloanele al doilea și al treilea din sportul rege de la noi, www.liga2.prosport.ro, a postat fotografiile a doi fotbaliști din lotul din trecuta ediție de campionat a ploieștenilor, Ștefan Bărboianu și Ștefan Blănaru, semnând noile contracte, pe doi ani, cu Turris-Oltul Turnu Măgurele. Un club a cărui echipă a pierdut promovarea directă în minutul 90+7, în „Regie”, la ultima fază a meciului contra Rapidului, rămânând astfel în eșalonul secund, ca și trupa „galben-albaștrilor”! Un nou angajament a semnat, cum am și anunțat deja, și Sergiu Arnăutu, în prezent atacant la Concordia Chiajna, o grupare care s-a întărit foarte mult, devenind o concurentă serioasă în lupta pentru promovare. Tot la Chiajna, a ajuns și un alt petrolist, mijlocașul de creație Daniel Cîrjan, ultima oară la o echipă dintr-un eșalon britanic.

Fără doar și poate, odată cu aflarea componenței lotului pus la dispoziție, în această după-amiază, lui Moldovan, la antrenamentul de dezmorțire, un efectiv care face obiectul altui material, s-a putut deduce, printr-o logică simplă, că nu numai Bărboianu și Blănaru sunt plecați de la Petrolul, ci și că ei ar putea fi imitați de mai mulți alți de-acum foști coechipieri. Mai exact, șase străini, David Derlis Meza Colli, Armando Vajushi, Pol Roigé Rodríguez, Leonel Michael Pierce, Younes Hamza și Cristian Apostolachi, și trei români, Laurențiu Marinescu, Cristian Sîrghi și Cristian Deac, de Serge Yvann Ekollo auzindu-se că ar mai fi detașat de Astra Giurgiu, și în viitorul sezon, la Petrolul. Cum lista posibililor plecați este a naibii de stufoasă, șase străini și tot atâția autohtoni, cu siguranță că zi de zi se va afla unde a semnat fiecare, fiind greu de crezut că vor rămâne fără echipă în viitorul campionat.

Foto: www.liga2.prosport.ro