Doi foști juniori ai SC FC Petrolul au decis meciul amical al naționalei „U 17” a României contra Macedoniei!

Dragos Trestioreanu -

Doi foști juniori ai SC FC Petrolul au decis meciul amical al naționalei „U 17” a României contra Macedoniei!

Ex-componenți ai grupei de juniori născuți în anul 2000 a falimentatei SC FC Petrolul Ploiești, Antonio Manolache (numărul 5) și Iulian Ilie (numărul 17), antrenați la Ploiești de către Iulian Cojocaru, au fost decisivi, marți după-amiază, în succesul echipei naționale a României „U 17”, în dauna selecționatei similare a Macedoniei. Victoria băieților echipați complet în roșu a fost apreciată, șa fața locului, de selecționerul primei reprezentative, germanul Christoph Daum, însoțit în tribuna arenei de la baza sportiv a FRF de la Mogoșoaia de fostul jurnalist Andrei Vochin, actual consilier al președintelui federației, Răzvan Burleanu, de secretarul general adjunct Gabriel Bodescu și de ex-internaționaul Miodrag Belodedici.

Jucătorii lui Gabriel Manolache au dispus cu scorul de 2-1 (0-1) de cei antrenați de Dobrinko Ilievski, cei care au deschis scorul încă din minutul 9, prin „decarul” Enis Fazlagic, egalarea și întoarcerea rezultatului de pe tabelă fiind semnată de cei doi prahoveni, căpitanul naționalei „17”, Manolache (fundaș central), și Ilie (mijlocaș), cel din urmă intrat pe teren din postură de rezervă. Se va disputa și revanșa acestui amical, dar pe principalul teren al bazei FRF de la Buftea.

Din cauza condițiilor financiare precare de la clubul la care au făcut primii pași în fotbalul organizat, Antonio Manolache, simplă coincidență de nume cu selecționerul României „U 17”, a plecat la Academia de Fotbal a FRF de la Timișoara. Iulian Ilie – copilul pe care SC FC Petrolul îl dusese, la o vârstă fragedă, la Istanbul, pentru un meci amical de lux disputat în baza de pregătire a multiplei campioane a Turciei, Galatasaray, dar apoi și într-un cantonament din străinătate, alături de Soni Mustivar, Hamza Younes, Jeremy Bokila și alte vedete din anii trecuți ale găzarilor – a trecut pe la un club amator din Germania, fără posibilitatea de a fi semnat cu Borussia Dortmund. Așa cum a visat. În această vară a ajuns în Belgia, la RC Genk, acest club de prim eșalon oferindu-i un contract.

Deci, resurse umane se vede că au fost la SC FC Petrolul, păcat că s-au dus cu totul cele financiare, provocând falimentul. În urma acestuia, fosta grupă a lui Manolache și Ilie a fost preluată de omul de afaceri Florin Goruneanu și înscrisă la AJF Prahova, sub numele de AS Petrosport, urmând a combate într-un campionat național de profil. Această decizie a survenit din cauza neînțelegerilor din ceasul al 12-lea dintre Goruneanu și suporterii plus oficialii AS Petrolul ’52, noua echipă a Ploieștiului care va evolua în întrecerile Ligii A Prahova.

Revenind la partida cu Macedonia „U 17”, foarte interesant este că întreaga brigadă de arbitri aleasă să conducă jocul face parte din Comisia Centrală de Arbitri „Emil Vlaiculescu, din cadrul AJF Prahova, formată din centralul Mădălin Marinescu, asistenții Cătălin Popovici și Ștefan Dumitrache, plus rezerva Mădălin Dicu.

În vedetă, pe aceeași arenă de la Mogoșoaia, echipa națională „U 19” a României, antrenată de Constantin Enache, fost tehnician al Ceahlăului Piatra Neamț, a fost învinsă la scor de către cea a Israelului: 0-4 (0-1)! Asta deși a avut în componență câțiva tineri fotbaliști care fac parte din loturile unor echipe de prim eșalon din România, unii chiar debutând deja în Liga 1!

Foto: www.gsp.ro

Link înregistrare meci cu Macedonia: https://www.youtube.com/watch?v=wAYfwq1_ePA