Doi foști „lupi” ajunși în celălalt capăt al țării atacă promovarea în Liga 1! Jean Prunescu și Selymes Tibor visează să joace contra Petrolului peste… un an și jumătate!

Dragos Trestioreanu -

Doi foști „lupi” ajunși în celălalt capăt al țării atacă promovarea în Liga 1! Jean Prunescu și Selymes Tibor visează să joace contra Petrolului peste… un an și jumătate!

În toamna lui 2016, când începuse deja campionatul Ligii A Prahova, președintele executiv de-atunci al ACS Petrolul ’52 Ploiești, Cristi Vlad, a semnat un contract, întins pe o perioadă de cinci ani, cu un fotbalist care evoluase și în primul eșalon național, la Gloria Buzău, mai precis fundașul central Jean Prunescu. Imediat, acesta din urmă a devenit unul dinte favoriții suporterilor „lupilor” pentru prestațiile lui, dar mai ales pentru ambiția și determinarea de care dădea dovadă la fiecare joc. A promovat în vara lui 2017 în Liga a III-a, cu Petrolul, după un baraj contra campioanei județului Dâmbovița, Dentas Tărtășești, și a jucat în turul eșalonului al treilea. De atunci a spus adesea că speră să ducă la bun sfârșit perioada contractului cu clubul găzarilor. Însă, parafrazând, cum încurcate mai sunt căile, Prunescu avea să sufere în mai multe rânduri, căzând la mijloc. Prima dată, cu Romulus Ciobanu, iar a doua oară, cu Leo Grozavu, cel care, într-un final, și-a dat totuși seama că trebuia să îl cheme la echipă și a și făcut-o, pe la jumătatea toamnei anului 2018. Concret, Jean a căzut la mijloc, o recunoaște el însuși, din cauza neînțelegerilor dintre el și fostul președinte excutiv al noului Petrolul, cel instalat în vara lui 2016, sau dintre antrenori și același șef al Executivului găzarilor. Cum caii de bătaie erau jucătorii în astfel de certuri, zice Prunescu, s-a întâmplat ce s-a întâmplat!

În iarna lui 2019, a mers împrumut la divizionara secundă Dacia Unirea Brăila, pentru a evita, în cele din urmă, discuțiile avute cu Cristi Vlad, cel care dorea să îl trimită din nou să se antreneze cu… juniorii, la „Vega”, iar la revenirea de acolo, înaintea de a se termina returul, după ce jucase non-stop sub comanda lui Florentin Petre, a lucrat cu înlocuitorul lui Mugur Cornățeanu, Gigi Mulțescu, bucureșteanul dorindu-și-l neapărat în lotul pentru acest sezon. Numai că Mulțescu sr. a fost înlocuit cu Flavius Stoican, fapt care a condus la despărțirea de 17 fotbaliști ai Petrolului, cu mențiunea că s-a spus că vor fi aduși alții, superiori celor plecați! Astfel încât, Jean Prunescu a trebuit să accepte propunerea noului președinte executiv de atunci, Marius Stan, de a rezilia angajamentul cu clubul găzarilor, unul aflat încă în curs, și a plecat la Baia Mare. Acolo a fost înregimentat la o echipă din Liga a III-a, Minaur, cu obiectiv promovarea în L2. A terminat turul pe locul secund, dar cu mari speranțe de a încheia sezonul în curs pe prima poziție, cea promovabilă. Din această iarnă, în staff-ul Minaurului a fost inclus și Selymes Tibor, primul tehnician al SC FC Petrolul din ediția de campionat terminată cu o retrogradare și, implicit, cu falimentul, gruparea „lupilor” fiind atunci în insolvență!

În vacanța actuală, fostul petrolist a acceptat să acorde un interviu pentru www.gazetaph.ro, în care a vorbit și despre clubul de care se îndrăgostise la un moment dat, FC Petrolul Ploiești, dar ulterior la care i s-a făcut viața amară. Acum însă, la Baia Mare, karma își spune cuvântul, iar Prunescu – cel ce a bifat în tur cele mai multe minute dintre toți echipierii maramureșenilor – are din nou ocazia să lupte pentru obiective performante. Primăria locală, prin edilul șef Cătălin Cherecheș, un mare iubitor de sport, a luat taurul de coarne și a întărit astfel echipa Minaurului. Cea care va deveni… FC Maramureș, după aducerea a bine cunoscuților fotbaliști localnici Cristian Bud, Paul Batin, a fostului echipier al Hermannstadtului Sibiu, Claudiu Pamfile, tot băimărean, a ex-stelistului Cristian Onțel, a lui Yaya Zoua, fratele mai mic al internaționalului camerunez Jacques Zoua, ex-Astra și acum la Viitorul, africanul fiind adus la Baia Mare de către un alt fost petrolist, agentul FIFA Mihai Joița, dar și a staff-ului executivo-tehnic, prin cooptarea directorului de imagine Selymes Tibor, a consilierului tehnic Romulus Buia (antrenorul… liderului Fotbal Comuna Recea, din Seria a V-a a L3, cea în care combat băimărenii), a managerului sportiv Florin Darida și a preparatorului fizic Ilgam Abdulnasymov.

Aducerea fostului antrenor principal al SC FC Petrolul are o bătaie mai lungă, mai precis accederea în vara lui 2021 pe prima scenă fotbalistică a țării: „Vreau să-i mulțumesc domnului Tibor Selymeș pentru faptul că a făcut acest pas generos spre Baia Mare și spre construcția noastră, din postura omului care ne oferă consultanță, sprijin și, de ce nu?, credibilitate în acest proiect, rolul lui urmând a fi și mai consistent din momentul în care echipa va fi deja în liga a doua” (Cătălin Cherecheș, siteul clubului Minaur Baia Mare). La rândul lui, ex-tehnicianul ploieștenilor a declarat: „Îi mulțumesc domnului primar Cătălin Cherecheș pentru invitația și încrederea acordată. Obiectivul este clar, doar că, până la promovarea în prima ligă, trebuie să ne concentrăm serios pe cea în eșalonul secund. Sunt câțiva jucători de valoare la Minaur, unii dintre ei au jucat și în prima  divizie, și am încredere că ne pot ajuta să accedem în liga întâi. Pentru a ajunge acolo, cum zicea și domnul primar, avem însă nevoie nu numai de jucători, ci și de infrastructură”. De altfel, edilul a anunțat cu același prilej, printre altele, existența unui proiect pentru reabilitare a arenei de fotbal locale, din „Dealul Florilor”, pentru a putea fi omologată la nivel de Liga a II-a.

„Nu îi voi uita niciodată pe suporterii Petrolului, dragostea cu care m-au înconjurat marcându-mă pe viață!”

– Jean Prunescu, ești de o jumătate de campionat la Minaur Baia Mare. Cum te-ai simțit în nord-vestul țării, tu, un bucureștean venit din „Țara Miticilor”?

J.P.: Mă simt foarte bine aici, la Baia Mare, unde am început și pregătirile pentru retur. Mă bucur că, pe lângă obiectivul pe care îl aveam, deja, și pe care cu siguranță îl vom bifa la vară, promovarea în liga a doua, ați văzut, citind materialul de pe siteul echipe Minaur, că domnul primar Cherecheș, împreună cu conducătorii clubului, au anunțat deja că se dorește promovarea succesivă până în prima ligă. Mă bucur foarte mult, totodată, că lângă antrenorul nostru, Dorin Toma, și a colectivului său din toamnă, format din secundul Vlad Ungureanu, antrenorul cu portarii Marius Marian, masorul Ciprina Brândușel, plus team managerul Cosmin Filip și delegatul Adrian Șuta, ni s-au mai alăturat în staff-ul administrativ oameni cu experiență foarte în mare în fenomenul fotbalistic, precum directorul de imagine Tibi Selymes, consilierul tehnic Romică Buia și managerul sportiv Florin Darida.

– De ce ai ales, vara trecută, să mergi la un club dintr-un oraș aflat atât de departe de domiciliul tău stabil, Bucureștiul?

J.P.: Am ales Minaurul deoarece toate informațiile au mers către același punct comun. Mai exact, obiectivul promovării și o perioadă mai scurtă de adaptare, așa cum mi se spusese din mai multe locuri. Și așa a și fost. O repet, mă simt foarte bine aici, la Baia Mare, și mă felicit că, în vară, am ales sa vin în Maramureș, desi aveam două-trei oferte și de la un eșalon mai sus. Beneficiem la Minaur de un antrenor cu mare experiență și un om extraordinar, și de numele căruia se leagă startul spre renumele de astăzi al campioanei en-titre CFR Cluj, fiind jucător la acea echipă. Colegii sunt super, n-am avut probleme astfel, o spun din nou, în a mă adapta la Baia Mare. Așa cum știți deja, și o știe toată lumea fotbalistică, primul pas este promovarea în liga a doua și muncim foarte mult pentru a ne atinge țelul. Consider că avem cea mai bună echipă din serie și doar neșansa a făcut să ne aflăm pe locul secund la finalul turului. Însă, când se va trage linie, cert vom fi pe primul!

– Astfel să se explice de ce, deși ai fost un jucător nou-venit, vara trecută, la finele primei jumătăți a campionatului Seriei a V-a din Liga a III-a ai fost liderul minutelor jucate din lotul echipei Minaur Baia Mare?

J.P.: V-am zis că m-am acomodat repede. Am avut norocul unui antrenor, Dorin Toma,  și al staff-ului tehnic al său care mi-au acordat toată încrederea de la bun început, iar eu am căutat, prin pregătire și la jocuri, să le-o răsplătesc pe deplin. Zic că am și reușit, ținând cont de afirmația dumneavoastră! Însă, nu puteam de unul singur, e drept, ci numai într-un colectiv în care m-am simțit bine și am fost și ajutat, la rândul meu, cu toții muncind pentru ca la vară să readucem Baia Mare într-un eșalon pe care îl merită pe deplin.

– Ce părere ai de Petrolul, cel din acest campionat, primul în care nu ai mai fost legat prin contract de clubul găzarilor?

J.P.: Hmm, chiar nu știu acum ce să spun. Am avut foarte mult de suferit, acolo, și chiar cred că nu meritam așa ceva. În fine, important este că am făcut parte din echipa și familia Petrolului. Dar au fost atunci foarte multe sacrificii, unele care, din nefericire pentru mine, nu au fost apreciate decât de minunații suporteri ai trupei „lupilor”. Iar pentru asta, țin să le mulțumesc din suflet! Nu aș vrea să intru în amănunte, deși aș avea tot dreptul să vorbesc despre mine și ce s-a întâmplat la Ploiești. De fapt, toată lumea de acolo știe ce s-a întâmplat cu mine! Așa cum va spuneam, nu vreau sa intru totuși în amanunte. Îmi doresc ca Petrolul sa promoveze, anul acesta, în prima ligă, dorindu-le multă baftă, iar în ediția 2021-2022, să ne reîntâlnim în liga întâi, cu mine din postura de jucător al echipei FC Maramureș Baia Mare!

– Ai adus vorba despre suporterii inegalabili ai Petrolului. Prin ce te-au impresionat cel mai mult, fiindcă a fost clar pentru toți că erai unul dintre favoriții lor?

J.P.: Nu îi voi uita niciodată pe suporterii Petrolului, dragostea cu care m-au înconjurat marcându-mă pe viață! Asta m-a impresionat cel mai mult. Am fost mândru ca ne-au susținut, meci de meci, pe mine și pe colegii mei de echipă, chiar si atunci când eram ținut intenționat în tribună! Păcat că o poveste frumoasă s-a frânt după atât de multă durere! Dar, câtă vreme nu va fi adversara directă a echipei mele din Baia Mare, voi striga mereu „Hai PETROLUL”!

Foto: Facebook, www.mnnews.ro, www.fcpetrolul.ro și siteul oficial Minaur Baia Mare