Doi foști petroliști au semnat pe un sezon cu o echipă de tradiție. Frîncu și Păun vor veni ca adversari pe „Ilie Oană”, în toamnă!

Dragos Trestioreanu -

Doi foști petroliști au semnat pe un sezon cu o echipă de tradiție. Frîncu și Păun vor veni ca adversari pe „Ilie Oană”, în toamnă!

La finele ediției de campionat 2017-2018 a Seriei a III-a din Liga a III-a, FC Petrolul Ploiești a promovat în eșalonul imediat superior și a trecut la o restructurare a lotului care a dus echipa în Liga a II-a. Printre cei la care s-a renunțat s-au aflat și doi prahoveni, fundașul central Gabriel Frîncu (31 de ani; născut la Vălenii de Munte) și mijlocașul ofensiv Georgian Păun (32 de ani; Ploiești). Totuși, cei doi foști coechipieri de la Petrolul vor rămâne și în continuare colegi, de data aceasta la o altă echipă de tradiție din fotbalul autohton și din același eșalon secund.

După ce la Suporter Spirit Club Farul Constanța a fost o vară fierbinte, deși a… plouat pe rupte, odată cu semnarea contractului de colaborare a clubului suporterilor „fariști” cu femeia de afaceri Emanuela Gavrilă, situația a revenit aproape de normal, motiv pentru care trupa „marinarilor” a devenit brusc o țintă pentru fotbaliști cu CV în primul eșalon și cu nume la nivelul Ligii a II-a. Printre ei, și doi petroliști, unul terminând, la finele sezonului trecut, contractul cu găzarii și nepropunîndu-i-se, reamintesc, un angajament nou, iar altuia i s-a propus întreruperea celui în curs, în mod amiabil, și acceptând.

Primul a venit la Farul, fiind folosit în meciuri-test, Georgian Păun, cel care a semnat, apoi, un contract întins pe un sezon cu SSC Farul, convingându-l pe noul antrenor principal, Ion Barbu, că se poate pe baza pe el în campionatul următor. La fel s-a întâmplat și cu Gabriel Frîncu, sosit ulterior la Constanța, dar impresionând imediat, cu precădere în ultimele amicale, și el semnând tot pentru o ediție de campionat. Cum meciurile din L2 vor fi televizate în mare parte, iar cele ale Farului vor avea cota lor de interes cert, petroliștii îi vor revedea pe micile ecrane pe cei doi favoriți ai lor, și în afara meciurilor directe, primul dintre acestea urmând a se desfășura pe 27 octombrie 2018, pe arena Ilie Oană.

Foto: Facebook și www.fcpetrolul.ro