DOI FOŞTI DINAMOVIŞTI ŞI UN EX-STELIST PREGĂTESC PETROLUL! Staff-ul tehnic este format din Contra, Roşu şi Tene

Redactia -

După ce zvonul încredinţării conducerii tehnice a Petrolului unui antrenor pe care nu-l intuia mai nimeni că va veni la Ploieşti, este vorba despre Cosmin Contra (foto stânga; www.adevarul.ro), aflat la o formaţie de eşalon inferior din Spania, CF Fuenlabrada, apăruse de câteva ore, preşedintele consiliului de administraţie, Florian Walter, a intrat în direct, pe seară, la emisiunea „Fanatik Show” a lui Horia Ivanovici, de pe „DigiSport”, şi a confirmat că „Guriţă”, aşa cum e poreclit noul tehnician al „lupilor”, va semna un contract întins pe doi ani şi jumătate. El îl va avea drept secund pe fostul jucător al Steiei, şi el ex-internaţional, Laurenţiu Roşu (foto dreapta, împreună cu soţia şi cele două fete ale lor; www.gsp.ro), stabilit de mai multă vreme în ţara în care antrena dinamovistul de altădată. Astfel, prin păstrarea în colectiv a antrenorului cu portarii din mandatul demisionarului Mircea Rednic, Florin Tene, paritatea granzilor din Bucureşti este de… 2-1. Adică doi dinamovişti şi un stelist o pregătesc pe Petrolul. Dacă fişa tehnică ca fotbalişti, în special în cazul nou-veniţilor, este una impresionantă, ei jucând pentru echipe de top din România, ba chiar şi din Europa, cea de tehnicieni nu se ridică încă la acelaşi nivel. Contra a mai fost antrenor-jucător, vreme de câteva etape, la Poli Timişoara, însă a fost eliberat din funcţie de Marian Iancu, fiind prea slobod la gură şi cerând mereu drepturile băneşti ale elevilor şi, totodată, colegilor săi, iar Roşu l-a secondat pe fostul antrenor al lui Real Madrid, Juan Ramon Lopez Caro, venit la FC Vaslui şi plecat cu scandal de la clubul lui Adrian Porumboiu. Odată cu Lopez Caro, s-a încheiat şi destul de scurta perioadă de antrenor a lui Laurenţiu Roşu în România.

Interesant este că viitorul „principal” al Petrolului, deşi născut la Timişoara, în urmă cu aproape 37 de ani, are rădăcini oşene, părinţii lui mutându-se din vestita comună Certeze îLaurentiu_Rosu_si_familia_gsp.ron urbea de pe malurile Begăi. De fapt, el a debutat la Poli, trecând apoi la Dinamo şi, de acolo, în Europa, bifând cluburi cu nume din acea perioadă, ca AC MIlan, Deportivo Alaves, Atletico Madrid, West Bromwich Albion şi Getafe. Revenit în ţară, Contra a fost mereu o ţintă pentru Cristi Borcea, la Dinamo, dar nu a mai revenit în „Ştefan cel Mare”. Roşu a crescut şi s-a lansat tot la o echipă de provincie şi tot cu numele de Poli, dar din Iaşi, moldoveanul atingând apogeul însă la Steaua, de unde a făcut şi el pasul în străinătate, la Recreativo Huelva, Spania fiind ţara sa de adopţie. Sânge vulcanic de sătmărean şi cu orgoliu de bănăţean, şeful staff-ului tehnic al „galben-albaştrilor” este cunoscut pentru modul vulcanic – în contrast cu molcomul său principal colaborator ex-stelist – de a se manifesta în spaţiul destinat antrenorilor, fiind un fel de… Marius Şumudică II.

Viitorul său patron a explicat la „DigiSport” de ce a avut această opţiune neaşteptată, dar pentru care a fost felicitat „live” de către fostul director al şcolii de antrenori de la FRF, prof. Mircea Rădulescu, şi de jurnalistul Horia Ivanovici: „Noi, la Ploieşti, avem un proiect nou, suntem o echipă nouă, cu oameni noi, şi eu fiind nou aici, aşa că mi-a dorit tot un antrenor nou, care să aducă un suflu nou”. Bine, şi Mircea Rednic a fost tot un om nou când a venit, dar a stat doar 13 – cu ghinion?! – etape la Petrolul. Cosmin Contra şi Laurenţiu Roşi i se vor alătura duminică, 28 octombrie, la Braşov, lui Florin Tene, rămas în oraş, alături de delegaţia „lupilor”, în vederea meciului din optimile Cupei României, de marţi, 30 octombrie. Un meci la care nou-veniţii vor lua loc pe bancă.