Doi foşti jucători de la FC Ploieşti şi Astra – cei mai buni din ultimele două meciuri ale optimilor Cupei României

Redactia -

Joi, 1 noiembrie 2012, la Galaţi şi Târgu Jiu s-au desfăşurat ultimele partide din optimile de finală ale Cupei României-Timişoreana la fotbal. Interesant este că, în ambele, trofeul „omul meciului” a fost acordat unui jucător care a trecut pe la echipe din Ploieşti.

Pe arena Oţelul, formaţia care a trecut pe mâna omului de afaceri Dan Adamescu a dispus cu scorul de 3-0 (1-0) de divizionara secundă din Seria I, CF Brăila, după „dubla” ploieşteanului ex-astrist Liviu Băjenaru (foto jos, la minge; www.prosport.ro), din minutele 24 şi 62, şi reuşita brazilianului Cleidimar da Silva, zis Didi (88). Apoi, la Târgu Jiu, Dinamo Bucureşti a arătat o cu totul altă faţă decât înLiviu_Bajenaru_in_Otelul_-_CF_Braila_optimi_Cupa_Romaniei_1.XI.2012_prosport.ro campionat, la Piatra Neamţ, în partida contra Ceahlăului. Deşi a fost egalată, în minutul 73, de către un fost jucător al său, Valentin Lemnaru,  bucureşteanul Marius Alexe (foto sus, în echipament roşu; www.prosport.ro) deschizând scorul în prima repriză (37), trupa din „Ştefan cel Mare” s-a calificat în sferturi, graţie… autogolului lui Iulian Mamele (foto sus, în alb), din primul minut de prelungiri!

Băjenaru şi Alexe au fost desemnaţi, de către jurnaliştii prezenţi pe stadioanele din Galaţi şi, respectiv, Târgu Jiu, cei mai buni fotbalişti, ultimul evoluând în eşalonul secund la FC Ploieşti, antrenată de Vivi Răchită, şi la Astra, în Liga I. Amândoi au lăsat o impresie frumoasă iubitorilor de fotbal din reşedinţa judeţului Prahova.

Ca urmare a rezultatelor consemnate marţi, miercuri şi joi, au acces în sferturile de finală următoarele echipe: Petrolul, Astra, Rapid, Ceahlăul, CFR Cluj, Concordia, Oţelul şi Dinamo. Partidele din această fază a competiţiei se vor desfăşura în luna în curs, după ce se va stabili ţintarul, la tragerea la sorţi de la Casa Fotbalului. Datele exacte de disputare vor fi fixate de către televiziunile care deţin drepturile exclusive de transmisie, „ProTV” şi „DigiSport”, ce vor prelua în direct toate cele patru confruntări.