Gazeta de Prahova

Doi morţi într-o avalanşă în Bucegi

Fără categorie

Daniel Dimache

Duminică  s-a produs o puternică avalanşă în Munţii Bucegi, pe zona denumită Valea Morarului. Accidentul a avut loc în jurul orei 13:30, iar doi turişti aflaţi în apropiere au fost martori  la întreaga scenă. Ei au descoperit pe avalanşa scursă un bărbat care nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare. Spre locul accidentului au plecat doua echipe de salvatori din Buşteni şi de la Salvamont Prahova, iar dupa lăsarea întunericului, intervenţia a fost întreruptă. După mai multe cercetări, salvamontiştii aveau motive întemeiate să creadă că exista şi o a doua victimă îngropată în zăpadă. Astăzi dimineata au fost reluate căutarile. Din păcate, bănuielile s-au confirmat: salvamontiştii au descoperit şi trupul celui de-al doilea bărbat decedat, îngropat la circa 50 centimetri sub zăpadă. Cei doi se aventuraseră pe un traseu interzis în sezonul rece.

Ulterior s-a desfăşurat acţiunea de evacuare din masiv a trupurilor fără viaţă. Pericolul de avalanşă se menţine în întreaga zonă montană, existând depuneri mari de zăpadă aduse de vânt, în special în zona văilor, informează Salvamont Buşteni.

 

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline