Doi petroliști detașați la alte echipe din L3 s-au duelat la Râmnicu Sărat. Stănescu l-a „bătut” pe Nițache!

Dragos Trestioreanu -

Doi petroliști detașați la alte echipe din L3 s-au duelat la Râmnicu Sărat. Stănescu l-a „bătut” pe Nițache!

În urmă cu mai bine de un an, pe vremea când echipa era campioană de toamnă în Liga A Prahova, conducerea Petrolului ’52 a transferat câțiva fotbaliști, printre care portarul Cătălin Nițache, adus de la o echipă dintr-un eșalon inferior local, și atacantul Roland Stănescu, ultima oară la CS Balotești, în eșalonul secund național. Dacă Nițache a prins rar poarta în fața lui Ionuț Marinică, preferat ca titular de Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, Stănescu a devenit golgheterul returului pentru găzari, ca raport reușite/minute jucate. Roland a marcat atunci în ambele competiții, campionat și Cupa României, el având meritul de a fi deschis scorul în finala adjudecată cu 2-0, de ACS Petrolul ’52, în dauna campioanei locale precedente, CS Păulești.

În vara trecută, odată cu aducerea juniorului Saim Tudor de la CSM Râmnicu Sărat, dintr-o altă serie a Ligii a III-a, Cătălin a fost împrumutat la formația buzoiană, el având însă o situație specială acolo. În sensul că se antrena în timpul săptămânii cu… FC Petrolul, mai precis cu antrenorul portarilor acesteia , Cătălin Grigore, și mergea să apere poarta grupării antrenate de Marius Tîrîlă doar la meciurile oficiale! Detașarea lui a fost semnată pentru un sezon întreg, dar la reluarea pregătirilor, pe 17 ianuarie 2018, Nițache a fost prezent pe… arena „Ilie Oană”! Spre deosebire de mai tânărul său ex-coechipier, Roland Stănescu a fost în lotul „lupilor” și în turul ediției în curs a campionatului Seriei a III-a a Ligii a III-a, însă a jucat foarte puțin, reușind un singur gol, în Cupa României, cu Agricola, la Borcea. Iar pe ultimul pentru „lupi”, l-a bifat înainte de a fi detașat, și el, la p altă echipă din al treilea eșalon, Unirea Slobozia. Stănescu a fost astfel cel care a stabilit rezultatul final, 2-0, în amicalul de pe „Ilie Oană”, cu CSU 2 Craiova, de la finele lunii noiembrie 2017. Pe când FC Petrolul se afla în al doilea cantonament de iarnă, cel de la Centrul Național de Fotbal al FRF, de la Buftea, într-unul dintre jocurile-test de acolo a avut-o ca adversară pe trupa de la Slobozia, iar pe Roland – adversar în repriza secundă.

Reluarea – cu etapa a doua a returului Seriei a II-a – campionatului le-a adus față în față, pe „Municipalul” din Râmnicu Sărat, pe formația lui Cătălin Nițache (foto, cu tricou portocaliu), CSM, din localitate, și pe Unirea Slobozia, cea a lui Roland Stănescu (foto, cu echipament roșu și numărul 17). A fost un meci în care Nițache – „botezat”… Mitache pe siteul www.infoialomita.ro, care îi datorează acum prahoveanului un miel, că tot se apropie Paștele! – a fost integralist, iar Stănescu, schimbat la pauză. Totuși, atacantul a avut și motive de bucurie, deoarece înlocuitorul lui, Nelu Bucă, a dus scorul, deschis de căpitanul Constantin Toma în primul mitan, la 2-0, rezultatul final fiind stabilit de cel care marcase cel dintâi gol al partidei. Scor de forfait, deci: CSM Râmnicu Sărat – Unirea Slobozia 0-3! Roland și colegii săi vor avea de jucat tot atâtea… finale până la sfârșitul campionatului, pentru a spera la promovare, în dauna Progresului Spartac sau a Farului. Din vară, atât Cătălin Nițache (care va împlini, pe 18 martie, vârsta de 22 de ani), cât și Roland Stănescu (28 de ani, din 19 aprilie) se vor întoarce la Petrolul, urmând a se decide dacă vor rămâne pe loc sau vor fi iar detașați ori chiar se va renunța la serviciile lor.

Foto: www.infoialomita.ro