Doi ploieșteni, admiși în corpul de observatori LPF pentru sezonul 2014-2015. Favoritul lui Dumitru Dragomir a fost respins, cu o medie de corigență!

Redactia -

Doi ploieșteni, admiși în corpul de observatori LPF pentru sezonul 2014-2015. Favoritul lui Dumitru Dragomir a fost respins, cu o medie de corigență!

Potrivit siteului www.scoaladearbitri.ro, Liga Profesionistă de Fotbal a făcut cunoscute rezultatele participanților de la examenul de observator federal de joc pentru ediția 2014-2015 a campionatului celui dintâi eșalon autohton. Printre cei 18 admiși – prima medie fiind de 8,25 (bucureșteanul Marcel Vasile, fost goal-keeper în Divizia A), iar ultima, 5,925 (Cătălin Popa) – s-au numărat și doi ploieșteni, iar cei tot atâția de imediat de sub linia fericiților care au luat examenul au fost ex-fotbaliștii Marius Cheregi și Ciprian Mozacu, cel din urmă un fost echipier al Petrolului. Un ex-acționar al SC FC Petrolul Ploiești, Eduard Alexandru (foto jos; www.ziare.com), a avut unul dintre cele mai bune rezultate concurs, 7,80, adică a patra medie după Marcel Vasile, Paul Cazan și Marian Bucurescu, ultimii doi ex-jucători ai Sportului Studențesc. Dacă, în privința reușitei fiului fostului secretar al LPF, ploieșteanul Valentin Alexandru, nu a fost vorba despre vreo surpriză, Edi Alexandru fiind tobă de regulamente – răspunzând, pe când activa la clubul găzarilor, tocmai de acestea – și beneficiind și de o experiență de observator la Liga I, în schimb, succesul unui debutant la un astfel de concurs, concitadinul Cătălin Cursaru (foto sus; www.libertatea.ro), a fost mai puțin așteptat. Fostul golgheter la Diviziei A, pe când juca la Selena Bacău, adus de la Chimia Brazi, iar după revenirea din Moldova legitimat la Tricolorul Breaza, a fost penultimul de pe lista admișilor, cu media 6,00, dar merită cu atât mai mult laude, cu cât marele favorit al lui Dumitru Dragomir, din mandatul acestuia de președinte la instituția din cartierul Cotroceni, temutul craiovean Gheorghe Nedelescu, a fost declarat respins, cu o medie de corigență: 4,45!!!

Eduard_Alexandru_ziare.comPe lista celor care au ratat posibilitatea de a fi observatori federali în sezonul următor s-a aflat și un fost antrenor al găzarilor, în două mandate chiar, Victor Dorin Roșca, actualmente domiciliat în Râmnicu Sărat. Ultima prezență a sa la cârma tehnică a unei echipe din județul Prahova consemnându-se la CSM Câmpina, după ce a condus-o și pe CS Blejoi Vispești tot în Liga A. Vicky Roșca nu a reușit decât o medie de 4,575! Dintre cei 33 de aspiranți la titulatura de observatori, unul s-a retras, bucureșteanul Ion Cățoi, și el fost fotbalist. Astfel încât, ultima medie din concurs a avut-o bistrițeanul Ioan Miszti (2,95). Tot respins a fost și președintele AJF Giurgiu, Viorel Leșeanu, cel care a contestat legalitatea alegerilor de la Federația Română de Fotbal, din luna martie a acestui an. Leșeanu nu a scos decât o medie de 5,35. Mare parte dintre admiși sunt foști fotbaliști binecunoscuți, care au pus ghetele în cui cu mai mulți sau mai puțini ani în urmă, unii dintre ei fiind și internaționali: craioveanul Aurel Beldeanu, bucureșteanul Romulus Chihaia, hunedoreanul Romulus Gabor, reșițeanul Dan Potocianu, ieșeanul Iulius Nemțeanu, brașoveanul Marian Ivan, bucureșteanul Bogdan Niculae (ex-Astra Ploiești) sau băimăreanul Cristian Vasc. Interesant este că Ploieștiul va avea doi observatori destul de tineri în Liga I ,în viitorul sezon, Cursaru împlinind în 2014 doar 36.