Doi tineri din Mizil, săltați de poliție după ce s-au fălit pe facebook cu o armă

Daniel Dimache -

Doi tineri din Mizil, săltați de poliție după ce s-au fălit pe facebook cu o armă

 

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Poliția orașului Mizil pun în executare 3 mandate de percheziție domiciliară în orașul Mizil, la domiciliile a doi bărbați, cu vârstele de 22, respectiv 29 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, polițiștii s-au sesizat din oficiu în urma vizionării unui clip video postat pe o rețea de socializare, în care unul dintre cei doi bărbați prezenta o armă, aflându-se la domiciliul celui de-al doilea, niciunul dintre aceștia nefiind deținători legali de arme.

Două persoane vor fi aduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care și 3 arme letale supuse autorizării, precum și peste 75 de cartușe.

Astfel, în baza probatoriului administrat, astăzi, 8 decembrie a.c., față de cei doi tineri, din orașul Mizil, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentați unității de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.