Doliul national schimbă programul Festivalului Ţuicii.UPDATE:mesajul primarului Florin Constantin

Daniel Dimache -

Doliul national schimbă programul Festivalului Ţuicii.UPDATE:mesajul primarului Florin Constantin

UPDATE: Mesajul lui Florin Constantin, primarul oraşului Vălenii de Munte: „In urma tragediei petrecute in seara precedenta, soldata cu numeroase victime din randul tinerilor, ne exprimam condoleantele fata de familiile indurerate si ne rugam pentru recuperarea celor aflati acum in momente dificile. Comitetul de urgenta al orasului Valenii de Munte s-a intrunit astazi, in urma sedintei Guvernului Romaniei, care a decis decretarea a 3 zile de doliu national in memoria celor decedati. S-a luat astfel hotararea de SUSPENDARE A SPECTACOLELOR dedicate Serbarilor Toamnei-Festivalului Tuicii. Acestea vor fi reprogramate la o data ce va fi ulterior comunicata. Se va continua numai activitatea din targul de produse traditionale. In aceste zile va rugam sa fim cu totii solidari cu cei aflati in suferinta !”

 

Serbările Toamnei – Festivalul Ţuicii înseamnă una dintre sărbătorile prahovene de tradiţie şi cu mare amploare din judeţul Prahova. Localnicii, dar şi oaspeţi din alte zone ale judeţului sau chiar ale ţării au aşteptat cu interes, la fel ca în fiecare an, şi cea de-a 18-a ediţie organizată anul acesta în oraşul Vălenii de Munte. La deschidere, în prima zi, cea de vineri, un public numeros a participat atât la festivităţile inaugurale, la târgul unde sunt expuse spre cumpărare produse tradiţionale populare şi unde se poate servi masa la terase, cât şi degusta sau comercializa apreciata licoare ce prilejuieşte festivalul, ţuica de Văleni, de Valea Teleajenului sau a Slănicului. Dar, mai ales, concertul unde au evoluat reputaţi artişti de muzică populară, pop sau rock, a strâns cea mai mare audienţă. Urma ca şi zilele de sâmbătă şi duminică din ultimul acest week-end să prilejuiască adevărata distracţie a Festivalului, mai ales ţinând seama de numele mari programate să evolueze în concertele de seară.
După ce a fost decretat doliu national, în urma tragediei ce a avut loc în incendiul de la Clubul Colectiv, primarul oraşului Vălenii de Munte, Florin Constantin, împreună cu echipa care îl ajută la organizarea festivalului, a hotărât să suspende concertele programate pe 31 octombie şi 1 noiembrie. Sărbătoarea Toamnei va continua, totuşi, cu partea de târg şi cu concursul pentru desemnarea celor mai buni producători de ţuică, rachiu şi palincă. Concertele vor fi reprogramate la o data ce va fi anunţată ulterior.