Domeniul schiabil din Sinaia a devenit de astăzi cel mai mare din țară

Daniel Dimache -

Domeniul schiabil din Sinaia a devenit de astăzi cel mai mare din țară
Începând de azi, odată cu cei 7 km noi de pârtie , domeniul schiabil Sinaia (30 km) va deveni cel mai mare domeniu schiabil din țară, devansând Poiana Brașov (24,5 km). Tot de mâine se va deschide un nou teleschi, în lungime de 630 m și este în pregătire telescaunul Dorului ce va fi funcțional din sezonul următor. Aceste două noi instalații se vor adauga la cele existente ( două telegondole, două telecabine, trei telescaune, un teleschi, un baby-schi și o bandă).
Noi provocări și pentru salvatorii montani din Sinaia. Baftă!
 
Domeniul schiabil Sinaia: pârtii și instalații noi, în golul alpin
Sfârșitul de an aduce de la Sinaia vești bune. O nouă instalație este în curs de autorizare pentru funcționarea cu public, în zona golului alpin situat la 2000 de metri. Este vorba de un teleschi Doppelmayr, nou, achiziționat la cheie și realizat din fonduri proprii. Instalația are o capacitate de transport de 1800 de persoane pe oră și o lungime a liniei de 630 de metri.
„Remarcabil la această instalație este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin, în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionații sporturilor de iarnă. Teleschiul Călugărul deservește trei pârtii cu o lungime medie, dar și două pârtii lungi, din vârful muntelui Furnica. Lăptici 3 și Genune, cu câte 2 km fiecare, vor deveni în scurt timp senzația golului alpin. Cu tot cu amenajările noi făcute in Valea Soarelui, Sinaia a câștigat anul acesta peste 8 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 km de pârtii și trasee omologate. Și nu, nu ne oprim aici. Domeniul schiabil sinăian are un potențial uriaș, iar dezvoltarea din ultimii ani nu face decât să ne confirme faptul că suntem pe drumul cel bun.” – Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia
Teleschiul Călugărul va fi deschis publicului în primele zile după Crăciun. Ultima instalație deschisă la Cota 2000 a fost la sfârșitul anului trecut, tot în golul alpin. Teleschi Soarelui deservește pârtiile Soarelui 1, 2 și 3. Vara aceasta a demarat și construcția Telescaun Dorului care va fi gata sezonul viitor. Domeniul schiabil sinăian (cu toate pârtiile și cu instalațiile noi: Gondola Sinaia, Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Soarelui, Teleschi Călugărul, Bandă Cota 2000, Babyski Gondolă, sisteme de înzăpezire și utilaje de bătut zăpada) este administrat de Transport Urban Sinaia, societate comercială cu acționariat unic Orașul Sinaia.