Donaţie importantă a lui Mircea Cosma

Redactia -

Donaţie importantă a lui Mircea Cosma

În perioada 10 – 12 mai 2013, o delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova condusă de Fabioara Ionescu – Administratorul Public al Judeţului Prahova a participat la Festivalul de Vară de la Heidelberg. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Românilor din Germania cu sprijinul Institutului Cultural Român, cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Iona Cuza.

Astfel, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul oraşului Hheidelberg a avut loc o mică ceremonie în cadrul căreia delegaţia Consilului Judeţean Prahova a depus un buchet de flori alături de reprezentanţii Asociaţiei Românilor din Germania și ai Asociației de Artă și Literatură din Germania.

Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost donat primăriei Orașului Heidelberg în anul 2011 de către Mircea Cosma – președintele Fundației Cultural Istorică „Mihai Viteazul”.

Delegaţia Consiliului Județean Prahova fost însoțită de grupul folcloric Periniţa care, alături de alte ansambluri folclorice din Gorj și Bihor, a susținut spectacole în oraşele Heidelberg, Mannheim şi Karlsrushe.

Totodată, la Biblioteca din Heidelberg, în cadrul unei conferințe, Prof. Constantin Manolache a prezentat cartea intitulată „Al.I.Cuza în memoria contemporanilor”.