Dor de Toto! Tamuz este pentru prima oară în lotul de 18 al Petrolului, după revenirea în România

Dragos Trestioreanu -

Dor de Toto! Tamuz este pentru prima oară în lotul de 18 al Petrolului, după revenirea în România

Cota de atractivitate a partidei de astăzi, ora 18.00, de pe arena Ilie Oană, din etapa a IX-a, cu Aerostar Bacău a sporit prin prezența – pentru prima oară de când a semnat cu actualul FC Petrolul – atacantului israeliano-nigerian Toto Tamuz, supranumit Tancul. După ce a trecut printr-un program intens de pregătire și slăbire, întins pe aproape o lună și jumătate, Tamuz a fost apreciat, de către staff-ul tehnic, drept apt de a intra și într-un joc oficial, după testul din deplasare cu echipa din Liga A Prahova, CS Păulești, în care a marcat două goluri, semn că nu și-a uitat deloc specializarea!

Cu o zi înaintea duelului de pe teren propriu al echipei sale, FC Petrolul, cu Aerostar, antrenorul principal al ploieștenilor, Leo Grozavu, a explicat ce s-a întâmplat la Cluj, motivându-și schimbarea nefericită de modul tactic, cea care a condus la un eșec ce putea fi chiar drastic, dacă gazdele nu ar fi cedat teren în prelungiri, iar Nini Popescu și Claudiu Herea au mai salvat din rușinea unui joc care, culmea, debutase bine pentru „lupi”. Dar era, repet, să sfârșească lamentabil în urma unor greșeli personale ale defensivei așezate neașteptat în modulul 1-3-4-3 și, în special, ale portarului Tordai Arpad, la cel mai slab meci al său din trupa găzarilor. Cum în partea superioară a ierarhiei s-au strâns, de la locul 1 la 8, pe un interval de numai șase puncte, multe echipe ce-ar fi capabile să atace promovarea, fiecare punct/puncte câștigat/câștigate are/au mare importanță. Este drept, doar pentru formațiile care chiar au în plan așa ceva, ci nu și pentru cele care stau doar la pândă, pentru a… profita de țelul altora! Iar Petrolul, după cum tot repetă staff-urile administrative și tehnice, țintește unul dintre locurile 1 sau 2, care asigură accederea directă pe prima scenă a sportului rege autohton.

Cu Toto Tamuz pe teren în partea secundă – „dacă o va permite și rezultatul”, a declarat Grozavu – pe teren, se speră că șansele la un succes vor spori, ținând cont de marea dorință a „Tancului” de a debuta cu gol! Nu va fi chiar floare la ureche, deoarece tehnicianul oaspeților, Cristian Popovici, a reușit să-și capaciteze băieții după un debut slab de întreceri, poate însă explicabil pentru o nou-promovată. Cele mai cunoscute nume sunt ale lui… Alexandru Ichim, fostul stoper al Petrolului în returul campionatului trecut al Ligii a III-a, și Cătălin Vraciu, omul de gol al moldovenilor, care a trecut „o fugă”, în sezonul precedent al primului eșalon, pe la ACS Poli Timișoara, acum colegă de întreceri cu ambele combatante de azi.

Meciul dintre FC Petrolul și Aerostar Bacău (în direct la Digisport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport sau Look Plus) va fi arbitrat de o brigadă formată din centralul Kovacs Szabolcs, delegat tocmai de la… Satu Mare, și asistenții Cosmin Bojan și Ionuț Răzvan Soponar, și ei veniți de la mare distanță de Ploiești, mai precis de la Târgu Mureș și, respectiv, Baia Mare, doar rezerva… revenită destul de repede pe arena Ilie Oană, Cristian Georgescu, făcând o deplasare de doar 60 de kilometri, din capitala țării. Și observatorii vin de pe aproape, cel de joc, Emil Tudor, șeful AJF Dâmbovița, de la Târgoviște, iar cel de arbitraj, Constantin Ștefan, tot din București, ca și Georgescu.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.sportbacaul.ro