Doroftei bate obrazul presei sportive care i-a mistificat in corpore povestea zilele acestea

Daniel Dimache -

Doroftei bate obrazul presei sportive care i-a mistificat in corpore povestea zilele acestea

După ce presa sportivă a plimbat din gură în gură și a aruncat nemestecată, către public, precum un cocoloș de tutun, o poveste grosolană spusă în multiple forme și deci neverosimilă, despre ce i s-ar fi întâmplat lui Leonard Doroftei de l-ar fi determinat pe acesta să părăsească România împreună cu familia, chipurile o confesiune ori mai degrabă o tânguire a celui marelui boxer român al tuturor timpurilor. Campionul însuși dezumflă gogoașa de presă și o reduce la dimensiunea de fonfleu, dând un bobârnac marilor jurnaliști care și-au făcut meseria de data aceasta după principiul telefonului fără fir. Cineva îți spune un cuvânt la ureche, un băiat sărac cu duhul înțelege anapoda, mai pune ceva de la el să dea bine și toți ceilalți, pe rând, înfloresc/deformează adevărul până la nivelul de aberație și mistificare.

Nu, Doroftei nu vine să retracteze chipurile realizând ce mari implicații politice și sociale ar avea dezvăluirile sale, pentru că îl doare-n bascheții lui de Canada sau mai bine zis în mănușile de box de campion mondial la profesioniști, de toți politicienii naționali și locali ce s-au bălăcit pe lângă el, de primari, consilieri și alți pigmei de prin administrația ploieșteană și prahoveană, care au încercat să îl facă, ceea ce era evident de la bun început, nemaifiind nevoie de o romanță de genul celei de acum, vânturată prin presă în ceasul al doisprezecelea, să se descopere roata. Da, campionul le-a stat în gât multora că nu s-a pretat la măgăriile lor politicoide sau că își ducea afacerea (pub-ul) cu succes spre pizma concurenței. Au crezut că au reușit să-l distrugă, însă nu l-au putut atinge cu adevărat nici atunci, dar mai ales acum. E prea departe, nu neapărat geografic sau fizic, cât sufletește și moral sau oricum veți vrea să considerați de toată pleava care a conspirat să îi facă zile grele și de toți cei care l-au trădat.

Iată ce a transmis Leonard Doroftei în urmă cu mai puțin de o oră, prin intermediul social media, elegant și cinstit, așa cum îi e firea, dar mustrător:

”Ieri am fost sunat de un ziarist și-am fost întrebat de mai multe lucruri, printre care și cum am obținut /pierdut pub-ul de la Ploiești . Din partea mea a fost doar o poveste, fără interesul de a mă victimiza, dacă acest ziarist a adăugat o virgulă sau un cuvânt în plus, recreând un alt context și a dat o altă impresie oamenilor, vreau să precizez ca eu personal sunt bine, ceea ce vă doresc și vouă ! Spor la treabă, oameni frumoși!”

Hei, vă cuprinde revolta sau rușinea?