Dosar penal după ce un şofer a fost prins băut la volan în Vălenii de Munte

Redactia -

Dosar penal după ce un şofer a fost prins băut la volan în Vălenii de Munte

Polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene, împreună cu colegi din cadrul Poliției Municipiului Ploiești și un reprezentant al RAR Prahova, au acționat ieri pe DN 72 pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special în scopul depistării cazurilor de conducere cu viteză neregulamentară, precum și a autovehiculelor care circulă cu probleme tehnice.

Au fost controlate 82 de autovehicule (7 verificări alcooltest), au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale (15 pentru viteză, 19 pentru defecțiuni tehnice), în valoare totală de 11.600 lei, și au fost reținute 8 certificate de înmatriculare.

 

Tot ieri, la nivelul întregului județ, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale (dintre care 30 numai pentru viteză excesivă), a căror valoare a fost 23.645 lei, și au reținut șase permise de conducere.

 

Cu titlu de exemplu, polițiștii care acționau cu radarul mobil în localitatea Potigrafu, au depistat un conducător auto care conducea un autovehicul cu viteza de 126 km/h (limita maximă admisă pe acel sector de drum fiind de 70 km/h). Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii care acționau pe DN 1A, în Vălenii de Munte, au depistat un conducător auto pentru care aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,41 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.