Dosar penal pentru un prahovean care a încercat să mituiască un poliţist

Redactia -

Dosar penal pentru un prahovean care a încercat să mituiască un poliţist

Ieri, 19.07.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Prahova au fost sesizați de un polițist din cadrul unui Post de Poliție — I.P.J. Prahova cu privire la faptul că T.M., cu ocazia opririi în trafic pentru săvârșirea unei abateri la regimul circulației pe drumurile publice, i-a oferit o sumă de bani pentru a nu fi luate măsurile legale ce se impuneau, informează D.G.A.

În fapt, s-a reținut că suspectul T.M. a fost depistat în trafic de un echipaj de poliție în timp ce conducea autoturismul proprietate personală fără a purta centura de siguranță. Cu ocazia controlului documentelor și a constatării abaterii, T.M, pentru a nu i se aplica sancțiunea contravențională, i-a oferit unuia dintre agenții de poliție o bancnotă care a fost aruncată în autospeciala de poliție. Pentru contravenția la regimul circulației pe drumurile publice săvârșită, suspectul a fost sancționat.

În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, iar în urma activităților desfășurate sub coordonarea procurorului de caz, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de T.M., în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, mai arată sursa citată.